Tuesday, October 4, 2011

Sibuk = Busy?


Minggu ni minggu mesyuarat di ibu pejabat. Makanya, kesibukan yg melanda tu luar biasa walau aku tak terlibat apa2 pun. Cuma tak selesa nak berblogging awal pagi sebab minggu mesyuarat ni dorang masuk awal kan.

Apa kaitan sibuk dengan gambar kat atas? Tu 'sibuk' aku di rumah setakat ni. Alhamdulillah rezeki tak putus-putus. Rasa macam nak hire pekerja part time kat rumah...ada ke yang nak? hehe....walau tak berapa menguntungkan poket, tapi aku rasa cukup menguntungkan dari segi pengalaman dan kemahiran.






























Nota kaki: Zaman sekarang ni, kita kena ada kemahiran tambahan sebagai back up...setuju tak?

20 comments:

  1. Kalau sekadar harapkan gaji, memang sukar untuk mencukupi. :)

    ReplyDelete
  2. saya takde kemahiran yang ble ditukarkan kepada ringgit~~haih~

    ReplyDelete
  3. betul tu wani..qema pun duk pk2 ni nak buat part time keja apa, kemahiran jahit nan ado la kihkih

    ReplyDelete
  4. betul, tapi saya sendiri takde kemahiran, dulu2 rajin jugak ambik upah jahit manik tapi sekarang dah malas =D

    ReplyDelete
  5. setuju jugak.. tp kena ada usaha berterusan arr..:)

    ReplyDelete
  6. suka tengok cutting mat tuh. saya pun buat duit dari rumah jugak, tak bleh kerja.

    ReplyDelete
  7. setuju setuju..and lg satu kena rjin..klu ada skill tp malas pn xguna jugak =)



    p/s:: kak nnt PM no fon bley? ujang xingt dia ada smpn ke x no akak..hihi nnt bila2 senang nk ajak dtg rmh ke dating ke..eh! =P

    ReplyDelete
  8. kakcik...tu realiti hidup sekarang ni kan

    ReplyDelete
  9. Bujal...cuba kamu fikirkan...mesti ada :P

    ReplyDelete
  10. Tina...kalo dh malas tak leh nak kata apa la kan :p

    ReplyDelete
  11. mama maman...

    biasanya selalu terjadi hangat2 tahi ayam kan

    ReplyDelete
  12. eiela...ikat perut nak dpt cutting mat tu (yg besar)...huhuu

    ReplyDelete
  13. Yana...hokeyyy...nanti akak bg ye :)

    ReplyDelete
  14. cuba hire minah2 indon..mana tau depa nak duit lebih...ekekekeke

    ReplyDelete
  15. ada kemahiran lebih baik gunakannya

    ReplyDelete
  16. setuju tu... kalau harapkan gaji bulan2 ja xcukup..

    ReplyDelete
  17. akak tak de kemahiran pun..
    hehhehe,..
    tak sempat nak berkemahiran..
    hehehhe

    ReplyDelete
  18. psstt: suka tengok troli kecik itu.. comel je bila letak benang dalamnya..

    ReplyDelete
  19. betul gak wani..org keje mcm wani pun pikir amse depan..ni kakNo yg goyang kaki duk uamh pum tak terlaksanakan pun lagi huhu...pe2 pun memang penting untuk mase depan kita..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...