Thursday, January 27, 2011

GiveAway Dunia Aku Ibu Muda


STICKY POST

Sebagai langkah pertama aku nak perkenalkan blog baru aku ni kat bloggers lain, so aku nak buat GA ni. The one and only GA yang aku akan buat (buat masa ni lah).

Syarat-syarat senang giler. Aku malas nak nyusahkan korang kena buat macam2. Tak perlu mengarang pasal aku atau apa hadiah yang aku nak bagi. 
  1. Buat entry bertajuk "GiveAway Dunia Aku Ibu Muda". Wajib ada gambar kat atas tu. Letak sekali kat Side Bar dan link kan ke blog ni.
  2. Tag tiga orang. Yang ni wajib tau (Penyertaan terbatal kalau korang tak tag sapa2). Dan wajib jugak inform orang yang ditag itu. Dah tujuan aku nak introduce kan blog ni kan. So, wajib lah :)
  3. Follow blog aku ni. Walaupun aku cakap tak de paksaan nak follow ke tak, tapi untuk join GA ni wajib follow..hihii...
  4. Follow jugak blog Ragam Keluarga Inchik Moza ni & Gallery Muslimah dot com (penaja hadiah). Saja aku nak bagitau korang yang aku ada blog lain...
  5. Letak link blog aku ni kat BlogList korang. Yang 2 lagi blog tu tak payah la.
  6. Due Date: Bila dah cecah 200 Followers. Tak kira lah berapa je penyertaan yang ada masa tu. Janji followers cecah 200, aku stop. 
  7. Dah buat semua yang di atas? Tinggalkan link korang kat komen ye. Guna format ni masa letak link:
           <a href="URL LINK BLOG U OLS"> NAMA BLOG U OLS</a>

Kalau dah namanya GA tu mesti la ada hadiah kan? Ok, ni di antara hadiah-hadiahnya. Aku akan pilih 3 pemenang (atau mungkin lebih) guna Random punya khidmat ye. Blouse2 ni ada saiz. Dah ada pemenang nanti, baru aku inpom cemana pembahagian akan dibuat ye. Cuma aku bagitau skang dari kiri ke kanan, saiz S, F (free size), XL (utk L dan XL). Kalau lelaki yang menang, terpulang lah korang nak bagi sapa hadiah ni...Aku tak de plak sediakan hadiah untuk lelaki...

Beads Blouse: Tajaan Gallery Muslimah
Ada lagi. Memandangkan mood aku untuk biz dah merudum, so aku nak letgo lagi beberapa stok jualan aku as present untuk Tukang Komen yang ke-200. Yang ni akan berjalan sampai lah aku dah jumpa Pengomen tersebut. Aku suka menulis. So, insya allah setiap hari blog ni pasti akan diupdate. Kalau korang rajin jenguk dan komen, ada lah habuannya ye..hihi... Hadiah, nanti aku upload. Nak korek gambar dulu :)

p/s: Jangan tanya aku yek, kenapa 200 jadi pilihan...sebab aku pon tak tau kenapa. Muahaha :))

*Update Senarai Peserta GiveAway*

109 comments:

  1. err ni sis yg family moza tu eh ?
    heheh .dah letak lam bloglist n follow .
    lpas ni letak yg blog ni plak (:
    nak join juga lah .
    tunggu nak buat en3 .

    ReplyDelete
  2. hihi..ye makcik bukan nenek :) ada juga yg alert rupanya..*wink*

    ReplyDelete
  3. tu la kakNo pun terperasan gak sebab de kene mengena 2blog tu hihi..k..nnt kakNo cuba ek..sebenornya xwape faham..but i'll try..hihi

    ReplyDelete
  4. wah...sis...byk tul blog...ifa xterjaga la nie..hihi..insyaallah akan join..skrg agak kelam kabut hidup ini..hihi

    ReplyDelete
  5. ni baru sis punya...hihii..sebelom ni hubby yg create :) lain2 tu blog biz

    ReplyDelete
  6. napa bukak banyak blog??
    ader prob ka fren?

    insya'allah i will join 1ST GA ko...:)
    kalau rajin meh join GIVEAWAYZ SWEET YUMMY SWEET LIFE

    ReplyDelete
  7. nur dah join
    sila terjah
    http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    nurhafiz2009@yahoo.com
    give away dunia aku ibu muda

    ReplyDelete
  8. nice GA sis..saya join ya..

    Mia Suka Berangan

    saya tampal link blog ni di sidebar 'Hot Mummy'

    all da best sis

    ReplyDelete
  9. salam..


    GA yang best...

    i follow ur blog.. :)

    ReplyDelete
  10. wahhh .. menarik !

    Neway, Eida bg award ni ..
    http://msieda.blogspot.com/2010/12/1st-award.html?zx=42fc0d53b39eea00

    ReplyDelete
  11. hai...dtg cni cr jejak abg ben...

    ReplyDelete
  12. ok..kakNo yg ni lak ye..

    http://nopija.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  13. Rasa macam tak layak je nak join sbb blom jd ibu.. kekekekeke tp dh dpt title isteri

    STRATEGI BARU ALONG

    ReplyDelete
  14. aiii..
    ibu muda~

    http://untukcontestaje.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    id:missnadrah

    ReplyDelete
  15. da join:) neh try guna format sis suh tuh

    nanakimie

    kalo xleh,neh link entry nya:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  16. Cute Mum dah join..

    http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    Cute Mum @ GA @ Contest

    ReplyDelete
  17. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    Nana&contest

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. nak join gak..da siap bikin tm letak link..

    ReplyDelete
  20. salam. miza join,

    id follower: miza yusof
    link: http://haycontest.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    TQ :)

    ReplyDelete
  21. salam..ezzat nak join jugak..

    id follower : nurezzat ezzattie

    http://nurezzattie.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  22. Salam. Akma join gak

    http://akmafaizal.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  23. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. salam kenal,saya join ya

    http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    seindahfarhana

    ReplyDelete
  26. salam,saya join

    http://nettskerepek.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    nettskerepek

    ReplyDelete
  27. saya join..

    http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2010/12/ga-akan-berakhir-bila-jumpa-follower-ke.html

    id: fa10

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. miera join!

    dah follow sume blog

    id follower:miera momo chan

    link
    GiveAway Dunia Aku Ibu Muda

    ReplyDelete
  30. ema pun ada banyak blog..dah terlarat nak handle..hik3xx..agak3 dah bersawang tebal dah tu...

    ReplyDelete
  31. hye sis!hihi..ifa join nie..lala

    tiefazatie personal life

    sis..url blog ada under ga or contest tau..banner ada teu gerak2 ek..hihi..tq sis!

    ReplyDelete
  32. Kila join

    http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  33. dah join :)

    http://contestcontestcontest.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    thank you

    ReplyDelete
  34. Saya join...

    dah follow ke tiga2 blog

    http://join-giveaway.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  35. salam...

    http://ilovecontest-ya.blogspot.com/2010/12/join-di-sini.html

    ReplyDelete
  36. http://inahasan.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  37. Saya join

    http://kasihfarhana.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  38. salam..dah join juga..
    http://senandunghatiku.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  39. Salam.

    Norzie@hany join ye.

    http://norziehandcraft.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  40. salam bee join yer..

    http://beecontest.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  41. assalam..nak join GA ni...bestnya hadiah blouse tu..huhu harap2 bertuah la...jap g htr entry

    ReplyDelete
  42. assalam dah join..

    http://amna2amzar.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    nama blog : Ummi dan Contest

    ReplyDelete
  43. salam,

    nak masuk juga. ditag oleh K.Yong:
    http://crazyabtcontests.blogspot.com/2010/12/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  44. salam n hye kak..
    dok puchong kat mn?
    ira dok kat p.perdana..:)

    da join juga..

    My Sweetie

    ReplyDelete
  45. nadia join...

    lau ade ape2 yg xlengkap inform ye kak....:))

    Memoirs Tentang Seseorang

    ReplyDelete
  46. ishk..lambat lg ke nak tahu pemenang nih..x sabar! mana tau dpt hadiah sempena tahun baru....

    ReplyDelete
  47. selamat berjaya kepada peserta2 :)

    ReplyDelete
  48. Salam,
    chumil lah pulak baju tu...ish! ish! ish! goda iman betul ;)

    Jom join;
    Kontes Cerita Paling Lawak sedunia

    ReplyDelete
  49. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  50. salam..amor join...

    http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    tq!

    ReplyDelete
  51. join

    http://norazwa50.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  52. layan ga kat cini

    http://ogy2112.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. salam.... dah join... td salah link.. ni link yg betul k.. hehehe...

    AnnaLeeya's Contest & GA

    ReplyDelete
  55. salam..

    syu dah join..

    http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    tQ~

    ReplyDelete
  56. oh nk tengok mana komen yg ke -200 tu ? hikss

    ReplyDelete
  57. bee, tu kat atas-komen penyertaan GA dari Lya-Mama asya yang jadik tukang komen ke 200...hihi

    ReplyDelete
  58. Salam..k.atie dah join gak..

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete
  59. Dengan rasminya penyertaan ditutup :)

    ReplyDelete
  60. dah tutup ke???tengok tak sampai lagi 200....sedihnye...

    nak jugak letak...

    one happy contest

    ReplyDelete
  61. mmmm dah tutup ke??
    tapi tak smpai 200 lagi pun..=)

    http://shieydah-shidah.blogspot.com/2011/01/giveaway-dunia-aku-ibu-muda.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...