Friday, October 7, 2011

Dulu Apple, akan datang RAMBUTAN

Heboh sana sini orang duk memperkatakan pasal Steve Jobs kan. Bila menghadap Buletin Utama semalam, baru lah aku 'clear' siapa Steve Jobs sebenarnya. Itu akuuuu....yang dah memang bekerja dalam bidang IT, ponnn baru tahu siapa Steve Jobs, sedihkan? Ketinggalan! Ini kan pulak suami aku yang langsung tak de kena mengena dalam dunia IT...hamjadah la dia tak tahu kan! 

Tapiiiii...kita tak boleh tunjuk yang kita tak tahu kat orang yang tak tahu (err...berbelit ke ni?) Maka....terjadilah perbualan berikut....

Suami: *Datang-datang je dah kat kaki berita, dengar orang mati je...tapi tak tahu 'siapa' kah dia* Sapa omputih ni?

Isteri: *Kebetulan baru terdengar info Steve Jobs tu sebelum didatangi suami* Ohhh...dia ni orang hebatt...masa remaja dulu dia dah start buat kampeni nama Apple...cipta perisian pelik2 tu...

Suami: Ohh...macam komputer ke Apple tu?

Isteri: Haa...lebih kurang la...tapi komputer Apple lain sikit...tak sama macam komputer kita ni...

Suami: Dah tu, apa yang hebatnya?

Isteri: Hebat laa....sebab lain dari yang lain perisian yang dia cipta...sebab dia lah maka wujudnya Iphone, Ipad dan adik beradik mende canggih manggih tuuuu. Memang genius orangnya. *main tarammm je...entah betul entah tidak info yang digebang*

Tiba-tiba je....

Suami: Alahh..setakat Apple je, esok lusa abang cipta RAMBUTAN pulak.













Nota kaki: Tu lah dia jenis orang yang tak boleh rasa kalah bila isteri puji lelaki lain...kih kih kihh

12 comments:

  1. sibuk sangat cerita pasal dia mati.haih~~hari2 orang mati kebulur kat somalia takde sapa pun nak kisah~~

    ReplyDelete
  2. bujal...

    sebab orang ada 'nama' kan...dia mati satu dunia kesahh

    kalau orang2 kebulur tu... hari ni je kesian, esok lusa tak ingat dah :(

    tu lah realitinya

    ReplyDelete
  3. orang cakap bila dah mati barulah nama seseorang akan d kenang dan menjadi sebutan.. ehe

    ReplyDelete
  4. ekekke...
    lelaki memang macam tu kan???
    hahha

    ReplyDelete
  5. lepas ni makin popularlah isteri pencipta "rambutan" tu yer.. he..he.. semalam akak pun bukak citer dgn en.asben sbb nak berlagak akak kenal dgn steve jobs tu.. en asben tanya balik, kenapa? sedara ke u ke? he..he.. tahu aje dia akak nak berlagak..

    ReplyDelete
  6. kehkehkeh..
    biasanya memang en. suami memang takmo dengar cite cenggini sebab takde sangkut-paut dengan dia..

    cer kalau ada yang sangkut-paut dengan dia.. mau dia suruh ulang 3 4 kali..

    ReplyDelete
  7. haha itu normalllll..=P

    papepon steve job mmg insan yg hebat =)

    ReplyDelete
  8. Oh... kalau dah tercipta rambutan tu nanti, kakcik nak sebiji ya? :)

    ReplyDelete
  9. Kahkahkah. kelakar!! Tp KC sangat berminat dgn nama ayah kandung dia, org Syria bernama Abdulfatah ..... ...... Dok tertanya2, Islam ke Yahudi dia ni?

    ReplyDelete
  10. ok apa...

    ada semangat tu...huhu~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...