Tuesday, October 18, 2011

Proton mendengar rungutan aku?

Perkara pertama yang terlintas sebaik sahaja aku tengok keratan akhbar di bawah ini adalah:

"Eh....PROTON dengar rungutan aku kah???(Klik SINI)" 

Kah kah kahhh...perasann lah kan. Padahal aku rasa rata-rata pengguna kereta Proton ni hadapi masalah yang sama.


Lega lah, pas ni tak perlu lagi kitorang bukak pintu keta tiap kali nak bayar tol atau bayar parking kan... Rosak tiap-tiap bulan pon takpe pas ni kalau service repair nya FOC :)

24 comments:

  1. Boleh percaya ke nie wani. Takut iklan je berdegar-degar, bila pergi dia tak kata charge itu tapi dia charge yg lain...

    ReplyDelete
  2. kakak, moga2 tiada sebarang caj tersembunyi kan...huhuu

    ReplyDelete
  3. takut nanti kata foc sekali kita nak dtg repair kena byr, dorang ni bukannya betul sangat

    ReplyDelete
  4. ermmm .. rasanya akan ada cas tersembunyi ... biasalah ...

    ReplyDelete
  5. bukan kereta proton je yang ada masalah power window ni, kereta perodua pun sama! huhuhuu

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah ..akhirnya proton ambil tindakan sewajarnya

    ReplyDelete
  7. Power window kereta proton selalu bermasalah, kan?

    ReplyDelete
  8. he~~kan best kalau dia bagi warranti macamtu kat engin sekali~

    ReplyDelete
  9. bagus la..
    sebab masalah cermin tu ramai yang alami agaknya..

    ReplyDelete
  10. Cik bambam...

    power window kami tu rosak masa ahkak tak ada anak lagi dikkk....huhuuu

    ReplyDelete
  11. kak diana, yup...ramai sangat alami prob yg sama

    ReplyDelete
  12. Bujal...

    kalau macam tu orang tak tukar keta dah la...hehe

    ReplyDelete
  13. hehe, mmg dia dengar tu wani..:)

    ReplyDelete
  14. tapi dia tgk tahun jugak kan?

    ReplyDelete
  15. sis NM...kereta yang berusia 10 tahun dan ke bawah sahaja. atau mileagenya adalah di bawah sekian2...(tak ingat pulak) hehe

    ReplyDelete
  16. proton dah improve tapi tak dpt nak mengubat kepercayaan yg tercalar bila pernah pakai proton knigt, megawalve, iswara, aeroback dan perdana dgn pelbagai masalah tingkap, pintu dan paling teruk gear box perdana. perodua tak pe.

    ReplyDelete
  17. lain kali kalau ada rungutan aku bagi kat ko je lah..aritu ada something else ko tulis lepas tu dapat perhatian kan..syok gila kan..

    ReplyDelete
  18. kak liza...

    org yg da byk kali terkena forsure serik :)

    Rai

    kang orang cop aku kuat mengadu...haha

    ReplyDelete
  19. masalahnya tempat servis proton tu lama sangat...berjam2 menunggu especially kat hiway tu...

    ReplyDelete
  20. lhoo...gitu plak ye masalahnya net...huhuuu

    ReplyDelete
  21. bila abang tengok berita pasal ni..automatik keluar dari mulutnya.."tak abis2 ngan proton nih"...huhuhuhu

    ReplyDelete
  22. Membohong!! haha

    Bukan LIFETIME ya...10 tahun atau sampai limit 250,000 km. Haha..

    Apa daaaa Proton.

    Memang susah nak buang stigma "faulty power window = Proton" ni..:P

    ReplyDelete
  23. Bagus la amik prihatin bab masalah pengguna ni, yg penting free.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...