Wednesday, March 23, 2011

Ketagih join Contest atau GiveAway?

STICKY POST

Ada sapa-sapa yang ketagih join ke? Hihihiii..ofkos lah ada kan, tapi aku terbalik pulak. Ketagih 'anjurkan' Contest dengan GiveAway. Sebab aku rasa, tu pun salah satu cara aku bersedekah dan membuat amal jariah. Lain orang lain sebab dia kan. 

Since GiveAway aku yang pertama kat sini dah tamat lama dah (tamatkan awal), so aku nak come out dengan satu contest cara baru. Korang tak perlu buat entry khas untuk contest ni. Terpulang lah nak guna cara apa untuk promosi. Yang aku akan tengok nanti, url link blogger mana yang akan menjadi referral tertinggi blog aku. Dont worry, aku tak kan kira kalau referral link tu datang dari aku sendiri.

Contoh macam aku selalu lepak kat blog-blog famous amous. Dan tinggalkan link kat komen. So, even url link blog tu merupakan penyumbang tertinggi, tapi blog itu bukan lah dikira sebagai top referral since url link tu datangnya dari aku sendiri kan. Aku akan nilai kalau ada nampak backlink yang dibuat dalam entry blogger tu ke blog aku.

Tempoh masa? Aku bagi sebulan lah (senang nak view analytic)...ok kan? atau aku akan lanjutkan jika dirasakan perlu :)

Macamana nak jadi top referral? Tak kira berapa entry korang akan kaitkan ngan aku, janji aku akan combine kalau nampak ada referral link dari permalink yang berbeza, tapi main url yang sama, contoh:

http://familymoza.blogspot.com/auni.html --> 7
http://familymoza.blogspot.com/ani.html -->10

Aku akan kira sebagai 17.

Berapa hadiah aku nak sediakan? Bergantung pada penyertaan. Yang pasti, top referral tu hadiahnya adalah lumayan! Cash RM 50! Err....lumayan ke? hurm...bagi aku RM 50 tu dah lepas duit dapur seminggu :)

Top commentator juga aku akan kira bermula hari ni hingga lah tarikh tutup untuk kategori top referral tu. Hadiah juga merupakan Cash RM 30.

Cuma ada satu je syarat... U ols should be ada account Maybank la ye... Kalau tak, aku tolak la RM 1 if kena buat interbank transfer...hihiiiii

TOP REFERRAL LINK - CASH RM 50
TOP COMMENTATOR - CASH RM 30

*update 1: yang ada buat back link ke sini boleh la tinggalkan komen u ols kat entry ni ye... back link yg pertama je...yg seterusnya x perlu :)

*update 2: kalau ada yang tak faham, contoh nak buat untuk referral link ke sini macam entri si ujang ni ha...

45 comments:

  1. yang buat utk kakak hari tu kira backlink tak..=)

    ReplyDelete
  2. ujang..itu link ke blog family...hihiii

    ReplyDelete
  3. orait ibu muda bee dah buat backlink di blog http://beecontest.blogspot.com

    di blog www.puanbee.com akan datng entry akan ada lah..cara bebas kan?

    ReplyDelete
  4. yup...tak kisah..btw, thanks bee :)

    ReplyDelete
  5. ini entry yang atok buat pasal contest ni :http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/02/giveaway-contest-paling-pelik-di-alam.html

    tapi yang atok pelik..macam mana pasal top commentor tu? x paham la..boleh citer x?

    ReplyDelete
  6. thanks sudi join...
    top commentator tu untuk mereka2 yang suka lepak dan meninggalkan komen di sini. kita kira sapa paling banyak tinggal komen lah :)

    ReplyDelete
  7. ok2...mcm ni ok tak..=)

    http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/cium-mulut-nurse.html

    ReplyDelete
  8. hahaha...

    sian... kena jadi mangsa ujang gila... hahaha...


    PENDEKAR MELEPAK DI SINI

    ReplyDelete
  9. mana boleh macam ni... nak jadi top commentator lah gini.. haha...


    PENDEKAR MELEPAK DI SINI

    ReplyDelete
  10. kalau kata nak bagi backlink tu.. agak payah sikit.. ehehe...

    sebab bukan famous macam ujang tu pun..

    ReplyDelete
  11. Pendekar berkuda ni gila..jgn layan dia..hahahah

    ReplyDelete
  12. Wow!! Best tu dan menarik.. dapat cash..teruja cheq..hehee

    ReplyDelete
  13. ujang, tak pe...boleh je nak menggila kat sini..hihii

    Myra Jay...jemput la join :)

    ReplyDelete
  14. hehe.., buat entri mcm semalam tu kira reff link kan..=)

    ReplyDelete
  15. atok da dapat banyak mana referal stkt ni?hihihi

    ReplyDelete
  16. yup..agak susah la nak tarik org lain masuk sini dengan back line tu..huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Atok..kita kumpul2 sebulan punya jumlah k...hihii

    ReplyDelete
  18. Fadhdeela...besar tapak tangan nyiru akak tadahkan. Sila la join :)

    ReplyDelete
  19. atok da dpt bape byk referal stkt ni? hihihi..ramai x?

    ReplyDelete
  20. hantam aje lah... akak tak berapa paham sangat.. wani explain sikit..

    maksud back link tu ke blog wani atau mana2 entry wani?

    http://adzriel.blogspot.com/2011/03/ketagih-join-contest-atau-give-away.html

    ReplyDelete
  21. Atok..kita kira hujung bulan nanti ek..

    Kak liza..try refer entry2 ujang..tengok cemana dia buat..hihii

    ReplyDelete
  22. owh qaseh pulak dulu2 mmg ketagih skang tak ketagih dah insaf hehe

    ReplyDelete
  23. Qaseh, akak suka join contest yg pelik2 sket je...hihii

    AiMaN...statistik semasa? hurm...akan difikirkan :)

    heikal..yesza..macam2 ada..hihii

    ReplyDelete
  24. ltk statistik referal visitor la..dri stats bloger atau nuff..

    baru la bersemangat sikit nak promote..hehehe

    ReplyDelete
  25. x blh upkan lg ke hadiah tu? hahaha

    ReplyDelete
  26. tuan rumah si ibu muda ni kemana? lama menghilangkan diri

    ReplyDelete
  27. AiMaN...maaf la...bukan menghilangkan diri..dah mention tengah bizi sangat2 ni..kadang blog sehari pun x jenguk :( will end up soon semua kebizian ni

    ReplyDelete
  28. ibu muda : cewah..bz pe ? keje ke? cik abg x tolong ke? hahhaha

    ReplyDelete
  29. atok ngelat !!!!!!!

    dia saje je dlm diam nak jadi top commentor..
    kan atok?????!

    hahaha..

    ReplyDelete
  30. @sicomot-comel : ehem2..cmne leh taw ni?hahaha..kantoi siot~~

    ReplyDelete
  31. menarik ni..skrg juga mulkan misi komen and bg backlink..haha..idea idea!marilah dtg! ^_^

    ReplyDelete
  32. alahai yana...nak compete ngan ujang ke...hihi...silakan... :)

    ReplyDelete
  33. x terlawan dgn blog femes mcm ujang tu..huhuhu

    ReplyDelete
  34. agak2nya atok dpt x top commentor? huhuhu

    ReplyDelete
  35. lambat lg ke contest ni nak abis?

    ReplyDelete
  36. ble tarikh tutup contest ni?

    ReplyDelete
  37. wani... jom join contest mudah je. copy & paste je. tutup esok 25 mac.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...