Friday, March 25, 2011

Apa jawatan kau?

Bila bos bertanya pada kau, "Apa jawatan kau di sini?", agak-agak korang lah, apakah maknanya pertanyaan itu?

Naik pangkat kah? Atau turun pangkat? Ke bertambah-tambah pangkat???

Lepas tu, satu lagi soklan yang sangat tersirat maknanya, "Kau tak menyusahkan husband kah, perlu ambil dan hantar kau datang kerja?"

Eh, bos aku nak bagi aku drebar ke??? Wakakaka......berangan!

Tapi kan, apa maksud ek dia tanya gitu? Confuse....

8 comments:

  1. ada can nak naik pangkat tu..insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. ujang...hurm...ye kot...harap2 perli ada makna yg membawa kepada kebaikan :)

    ReplyDelete
  3. qema, pangkat tak naik dah..memang itu je yang tinggi...tp naik gaji tu insya allah bulan depan :)

    ReplyDelete
  4. No 1 : naik pangkat/gaji
    No 2 : nak bagi kete freeeeee kot hehe..

    ReplyDelete
  5. kak No, bos memang ada bagi keta company kat selected staff, tapi kalo dapat pun daku tolak.

    bagi keta je- claim minyak ngan parking tak dapat, baik tak payah...huhu..lagi rela merempit ngan husband...jimatttt dan cepatt :)

    ReplyDelete
  6. rempit je dgn keta dia. akak suka!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...