Tuesday, March 22, 2011

Cerita pergi ujibakat...hihiiii

Semangat bangun pagi, siapkan anak-anak. Then singgah tapau brekpes. Sampai kat sri pentas ngam2 kul 9. Orang dah ramai, tapi masing2 tak leh masuk lagi. Maka, aku pon tunggu lah lam keta. By dat time guard bagi masuk, maka ketinggalan lah aku kat belakang..huhuu

Tapiiii...sedang aku berjalan nak queue ke belakang tu tiba2 ada orang tarik tangan aku! Rezekiiiii...jumpa kawan sekolah, apa lagi aku pun menyelit lah depan dia kannn.... dapat lah nombor 17!

Alah...kalau aku kira-kira balik pun, memang aku orang ke belas-belas datang. Tapi sebab melayan anak-anak dalam keta kan. Lambat turun sikit dah ke belakangggg....

Ni kawan sekolah aku tu, Maheran. tak silap aku dia pun ada blog. tapi lupa lak apa link nya...hihii

Yang tak berapa bestnya hari tu... ada 4 orang pakai baju kemeja sama kaler ngan aku! Damnnnn!!!~ bak kata ujang. Tu aku tak kisah sangat, yang lagi kebetulannya, kami duduk setempat~angka giliran dekat2...hohooo...punya lah kebetulan kan. 3 orang laki, aku sorang pompuan. Yang 2 orang mamat ni duk depan aku. Tak lah ketara sangat. Yang sorang lagi mamat ni duk sbelah aku...perghhhh...orang lain tengok memang nampak kitorang cam kapel. Dah la mamat tu pun peramah kan, asek lah ajak aku sembang....aku pon layannnnnnn :)

Tapi rupanya mamat tu dah umo 30...hihii..berani sungguh. Age limit sampai 27 je.

Perjalanan audition tu malas nak citer. Tak de pape yang menarik since aku keep repeating the same kesilapan. Ntah bila nak improve. Harap2 ada lah lagi ujibakat dalam masa terdekat. Kali ni aku nekad nak all out prepare!

Masa tengah menunggu, Sharifah Shahira ngan krew Nasi Lemak Kopi O datang buat lintas langsung. Macam2 nasihat dia bagi...kata dia, dia mula mengacara pun dah lewat-umur 35...rezeki anak-anak. Aku pun think positif. Mungkin kali ni tak de rezeki aku. Mana tau masa umur 35 nanti kot ada ke...haha...Berangan!

Aku tak terpikir pon nak bergambar kat sini. Keluar je dari building tu, terus laki aku suruh pose-katanya takkan mama tak nak update dalam belog...wakkakakaka.....suami yang sangat memahami!


Habis audition, kitorang lepak kat tepi tasik Shah Alam. Tapau nasik kat seksyen 6 dengan air mangga sehinggit yang sangat wallah....kitorang berkelah kat sini...mengimbas kembali kenangan masa bercinta dulu...hihii

Ni lah aktiviti kitorang masa kapel...erk!

Aku: Rasa air mangga tu sama, harga pon sama lagi...tapiiiiiiiiii...plastik makin kecikkk!

17 comments:

  1. xpe kak..usaha tu penting..akn dtg mesti ada lg event mcm ni =)

    wah dating kt tasik s.alam?wewiitt~ =P

    ReplyDelete
  2. Yana....port kami berdating dulu2 :)

    ReplyDelete
  3. kalau AIM terpilih msti kc bangga. sbb follower dan pengomen tegar kc jd pengacara. all the best adik.

    ReplyDelete
  4. cuba lagi dilain masa...mungkin ni satu pengalaman berharga...

    ReplyDelete
  5. wah akhirnye pergi jugak....
    wah lepas tu pergi dating ye..tp bukan berdua tapi berempat

    ReplyDelete
  6. minat gak jadi pengacara ni..hahahah

    tak tak suka la yg skema2..=)

    ReplyDelete
  7. good luck ya... moga ada rezeki awak kali ni

    ReplyDelete
  8. Cikgu..ye, pengalaman ujibakat sama lah macam interview, makin byk yg kita hadiri, makin meningkat tahap keyakinan diri kita

    ReplyDelete
  9. kak na...pergi jugak akhirnya....sbb dah beli kasut kan...haha

    ReplyDelete
  10. rebecca..thanks

    ujang....skema la best...hihi

    sofya...mudah2an...

    ReplyDelete
  11. xpa.nnti boleh cuba lagi.gdluck..=)

    wah.dating skang bwk ank2 plak.hee

    ReplyDelete
  12. hub wanie sungguh2 memahami. tgkler masa kt umah dato' arituh. dier punyalah snap gambo bebyk. surely nk bagi modal kt binik dier hapdet entri kan?...ehehehhe

    ReplyDelete
  13. mantap juga nie gan info nya sangat bagus dan sangat menarik,,,,,,,,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...