Monday, October 31, 2011

Jalan-jalan cari kasut

Semalam dalam kereta masa ondaway nak balik rumah... suami borak-borak. Isteri tak berapa nak layan. Sebelum tu...dah seharian berada kat Alam Sentral... 

Suami: Ni kenapa ni???
Isteri: Pening kepalaa....

Suami: Lahh....pehal lak tetiba pening kepala ni.
Isteri: Terbayang-bayang sandal Nose yang berkenan kat JJ dulu tuuuu....huhuuu...*cerita lama, nak beli masa raya puasa dulu...tapi tak ada saiz*

Suami: Dah, jom kita cari kat mana ada butik Nose.
Isteri: *sakit kepala hilang tetiba* Eh, kawan syg kata ada kat The Mines...

Perjalanan melencong lah ke sana....

Cari punya cari.... sah! Aku kena kencing je ngan member tu...huhuuu...memang tak ada pun Nose kat sana :( Tapi sebab dah pergi, singgah la jugak tengok kat kedai lain... Tengah-tengah cuba sandal kat Esarli... rasa nak cuba dua belah...dan mintak lah SA nya amik kan saiz 5. Tiba-tibaaaaa

Suami:*sedang dukung anak* Mamaaaa...tengok ni! Pampers dia dah overloaded laaa...huhuu

Sekali anak aku kencing daaaaaaaa.... Apa lagi, menitik2 la kat lantai kedai tu...muahaha...mujur bukan aku yang dukung! Kalau aku....terus ajak suami gi beli baju lain....haha...anak takpe la, baju dia manjang spare lam beg.

Sebbaik toilet sebelah kedai tu je. Masa tunggu kat luar toilet lelaki (suami urus anak), aku nampak la ahmoy SA tu duk basahkan mop....kih kih kihhh

Malu punya pasal, aku masuk balik kedai tu...dan beli terus sandal yang aku berkenan tapi tak sepenuh hati. Suami berkali-kali tanya....

"Tak mo dah ke sandal Nose tu??? Kita carik dulu la kt tempat lain"

Aku jawab:







"Takpe, kalo jumpa sandal Nose tu beli lagi...sepasang tak cukup."






Nota kaki: Sebenarnya aku dah penat. Ada 4 sandal sebelumnya yg aku dah berkenan...tapi bila mintak saiz 5...dah tak ada/tinggal display. Aku memang tak beli yang display....sebab tak boleh nak gigit!

35 comments:

  1. hehehe...sian mama, terbantut nak beli sandal!

    ReplyDelete
  2. salam singgah

    betul ler... kat mana2 saiz sandal ke kasut ke... no 5 mesti cepat habis... kita pon selalu camtu... ada yg berkenan kat hati, bila tanya dah habis...

    patutnya buatlah banyak2 saiz 5 kan... hihi ~

    ReplyDelete
  3. kak mas...beli jugak...tp jenama nose tak dpt :(

    manja

    sebab purata rkyat mesia punya saiz kan

    ReplyDelete
  4. Macam-macam betul wani tau. Kesian hubby tu dok fikir sangat ikut juga sampai kena kencing anak hihi... kesian dia. Untung kedai kasut itu jugalah...

    ReplyDelete
  5. asben saya selalu ckp, kaki ada sepasang je, tapi apasal org pompuan ni suka sangat kasut berpasang2, sampai skrg ni anak perempuan pun dah menurun habit nak byk kasut hehe

    ReplyDelete
  6. baik husband boleh layan keinginan si isteri...:)

    ReplyDelete
  7. Wani gigit dulu sandal sebelum pakai, ya? :)

    ReplyDelete
  8. wani gigit sandal gak ke kl beli????
    sy pun sama...kasut pun....tp kdg2 takleh pakai jugak laa wani petua tu...ekekekekek...

    kesiannya hubby wani...hehehhe...

    wani, sy suka beli kasut yg murah2 aje sbb dapat byk, tp hubby sy cakap beli satu kasut yg mahal sikit, baru boleh pakai lama...ok ke ek???

    ReplyDelete
  9. hehe..leceh pompuan time nak beli barang kan kak..alang2 takde saiz baik takyah ade saiz utk display..kurang skit sakit ati..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. eh..saiz kite same la..tp kakNo tinggi 162cm dan dengan berat skang 63kg..adoyai..hanya mmp pakai tumit rendah je huhu...

    hehe..sejuk gak hati amoi tu wani p masuk beli jugak hihi..

    ReplyDelete
  11. kak azian, betul tu...tak selalunya menjadi petua tu

    ReplyDelete
  12. azlan

    betul tu

    sakit ati nengok yg displayy...hahaa

    ReplyDelete
  13. kak No...

    yg tinggi ni pakai sekali sekala je

    yg flat jugak yg dicari

    ReplyDelete
  14. Tina

    semulajadi punya perangai

    hahaa

    ReplyDelete
  15. rasanya dulu memang ada nose kat mines. dah tutup kot
    kat alamanda ada satu

    ReplyDelete
  16. wahhh....nose ada kt alamanda gak yep?

    harus terjah!

    ReplyDelete
  17. moral of the story ...

    susah kalau kaki size Cinderella ni ..huhu

    ReplyDelete
  18. kak ati...kaki cinderella lg kecik kott...hehe

    ReplyDelete
  19. mesti amoi tu berterima kasih dgn anak, emaknya jadi beli kasut di kedai dia..:)

    ReplyDelete
  20. samalah kite saiz 5!

    baik nye awak sbb msuk balik kedai tu beli sandal jugak...

    dan akan dpt lagi sandal Nose pulak nanti kan...hehe

    ReplyDelete
  21. betul2x..orang cakap sebelum kasut makan kaki tuannya...tuannya kena gigit dulu kasut tu....

    ReplyDelete
  22. wanie pakai saiz 5 ke...kak ida pakai saiz 4...

    ReplyDelete
  23. hehehe wani...nasib baik la dpt somi penyabar eh. nak juga dilayan si isteri yg sakit kpala fikirkan sandal

    ReplyDelete
  24. ala comeljer kasut saiz 5 kalau akakni zaman anak darapun dah saiz 6 lepaih beranak jadi saiz 7 hingga 8 gitu... kelakar pulak pi beli gak

    ReplyDelete
  25. Untuk orang kaki kecik.. senang nak cari saiz. Aku ni besar gedabak punya kaki. Saiz 8!.

    ReplyDelete
  26. Ni peluang mama beli kasut lagi hihi

    ReplyDelete
  27. hehe..nak yg anak dara jek ye?larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  28. salam ziarah dari akak. sama gak cam akak, bab kasut takpenahnye puas, pantang g shoping complex, mesti berat kaki bila jumpa kasut yg berkenan dihati

    ReplyDelete
  29. suka gak beli kasut flat kat nose.. tapi saya beli kat alamanda.. tempat lain kurang pasti kat mana ada..

    ReplyDelete
  30. waka...waka...mcm adik ipar den lah....susah beno cari kasut saiz 5...tulah...lain kali jadikan saiz 8...ahakz

    ReplyDelete
  31. Ya Allah memang susah nak carik saiz kecik kann..sy pon selalu menerima nasib yang samer..tapi kaki sy saiz 4 lagikkk laa masaelahhhnyerrr...huhu

    eh betul ker kalau gigit kasut nanti kaki kiter dah tak melecet segala..ada gak dgr petua tuh tapi ta pernah cuba ponn..:)

    ReplyDelete
  32. tingat petua gigit kasut sblm pakai tu tapi tak pernah buat sebab asik lupa je..beli terus pakai kaedahnya:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...