Thursday, October 13, 2011

Makan sup dalam roti


Ni kalau makan macam gini kat Big Plate, mau kena belas2 hengget. Edisi aku edisi jimat bajet. Beli paket sup cendawan jenama Knorr tu tak sampai empat hengget, pastu kau beli pulak roti gedabak tu kat Giant, baru 2 hengget. Dah dapat makan empat beranak tau. Memang heaven!

Ok now meh nak cerita pasal Big Plate. Korang penah gi tak, kat Subang? Aku mengidam nak makan kat sini dari zaman anak dara lagi. Dah anak dua baru berkesempatan nak pergi. Overall, aku bagi 2 bintang setengah je dari 5 bintang.

Sebab?
- Makanan memang sedap, tapi agak mahal. Steak Big Plate RM 25++ 
- Steak yang sama, tapi nama menu je yg berbeza dan ke'besaran' daging yang beza sikitttt je + ada additional mash potato, tapi harga dah beza sampai sploh hengget. Tak masuk akal. (Baby Steak RM 16++)

So, kalau bab2 steak meteak ni, aku lagi prefer yang kat Kampung Baru...murah dan sedappp....

13 comments:

  1. sy pn xpernah pi big plate..hihi western food kedai biasa slalunya lg sdp..kuantiti pn byk..berbaloi je byr =)

    ReplyDelete
  2. okeylah buatan sendiri..
    mmg jimat.....

    nak syer sama2 bolehkan?? hehehe

    ReplyDelete
  3. Nanti Wani cubalah makan steak di Moon's Kitchen dekat dengan rumah kakcik ni. Harga dan rasa begi kakcik sekeluarga dan kawan2 yang telah mencuba, memang ok.

    Wani datang 23/10 nanti, kan? Boleh kakcik tunjukkan kedainya. :)

    ReplyDelete
  4. arghh pasai pa ramai blogger buat entry makan-makan hari ni eh...AIM, sedap kan sup dalam roti tu...yummylicious...!

    ReplyDelete
  5. 1st time dgr big plate pung..haha

    ReplyDelete
  6. dekat sgt dgn rumah kak ain kedai tu..tapi jarang pegi pun...

    ReplyDelete
  7. Kakcik, insya allah wani datang nanti :)

    ReplyDelete
  8. mmm sedapnye wani..kakNo tak pernah rasa lagi stail macam tu...mmm kena cuba nih..

    ReplyDelete
  9. rajin mengorek roti? keh keh~~

    ReplyDelete
  10. kakNo...cuba la...sedappp

    bujal...korek2 roti dalam banjir..haha

    ReplyDelete
  11. penah pegi tapi dah lama tak gi Big plate tu. blkg rmh KC je wani ..

    ReplyDelete
  12. pernah makan sekali masa dak kakak kecik lagi.. oh.. tak mampu den.. mahal gilos..
    teringin tu memanglah teringin tapi fikir banyak kali dulu kalau nak makan lagi kat situ..

    ReplyDelete
  13. nampak mcm sedap plak..hehe. puas hati buat sendiri sbb dpt byk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...