Tuesday, October 11, 2011

Rindu bertugas di konti :(

Rasanya dah berulangkali aku luahkan kerinduan nak kembali bertugas di konti. Cuma lokasi tempat luahan tu je berbeza...ahaha. Baru-baru ni HOTFM duk heboh nak cari penyampai yang boleh berdialek Kelantan. Aku terkedu seketika, sebab suami yang beria-ria nak aku pergi audition tu. Sedangkan hati aku kosong. Korang tahu tak kenapa?

Banyak perbezaannya antara radio swasta dan kerajaan. Aku lebih suka radio kerajaan (RTM) secara jujurnya. Tak tahu lah kenapa. Mungkin sebab kurang glamer kan. Lagi pon penyampaiannya lebih santai bagi aku. Dan informasi yang kita nak share dengan pendengar tu fresh. Live. Bukan yang dirakam seperti di radio swasta. 

Sama juga keadaannya bila kena berinteraksi dengan pemanggil. Aku suka cara kat radio RTM... Sebab perbualan tu tak dirakam. Means betul-betul live. Kat situ lah ada cabarannya bilamana kau terpaksa mengawal keadaan kalau berhadapan dengan pemanggil yg agak 'mental' sikit.

Aku pernah hadapi situasi tu. Bila interview Erra Fazira. Mujur aku tahu macamana nak kawal. Erra siap urut dada lagi..lega bila tak perlu menjawab soalan yang bukan-bukan tu...hehe...cuak dia.




Nota kaki: Masih lagi memikirkan saranan suami. Perlu kah aku hadiri audition tu?

33 comments:

  1. Kakak sokong saranan suami wani. Pergilah dik... soal dapat tak dapat tolak tepi tapi kalau dapt best kan..:)

    ReplyDelete
  2. kakak...thanks untuk sokongan

    tapi risau juga kalau2 tak cukup 'gila-gila' untuk join team hotfm :(

    ReplyDelete
  3. pegi je,ya sokong sangat2....good luck kak

    ReplyDelete
  4. kak an pergilah..kak an ada bakat rugi tau...moza buat cadangan yang terbaik buat isteri kesayanganya ..

    ReplyDelete
  5. eh i pun tahu cakap kelantan...nak try lah..tapi errr boleh ker??? bila auditionnya?

    u penah jadi DJ ke? wow!!!!

    ReplyDelete
  6. Munna dan Ya..

    masih di tahap menimbangkan cadangan ni lagi

    ReplyDelete
  7. kak Na...

    kak an rasa macam cadangan moza mengarut je...dia tak takut ke bini dia glamer nanti? hahaaa

    kalau rtm tak pe la. tak glamer sgt.hihi

    ReplyDelete
  8. pergi je lah...kami sokong di belakang anda

    ReplyDelete
  9. NP, janji fasih kecek klate...kigho buleh gi la...

    3 tahun kawe men DJ duluuuu :)

    ReplyDelete
  10. Mama Ema...

    satu lg risau, kalau2 ibu anak 2 ni mcm tak layak je...huhuhuu

    ReplyDelete
  11. fasih lagi cakap kelantan sebab i memang orang sana pun.. tapi mcm berlagak konon orang KL..ha ha ha...

    ReplyDelete
  12. cuba lah dulu yanggg...

    rugi tau sbb u ada bakat,
    bukan smeua org leh ckp lancar dan menghiburkan sekaligus...

    all d best yea...

    selawat byk2 ;)

    ReplyDelete
  13. wow wow wow..kelas adik kakNo sorang ning,,mcm tak caye pulak kakNo hihihi....syabas wani..kakNo rase baik wani cuba..sebabnya bila kakNo dapat tau hot.fm nak cari dj, terus kakNo terinagtkan wani tau...cuba dengan aliran baru...


    ooo baru kakNo tau beza rtm dan swasta hehehehe....

    ReplyDelete
  14. NP...i kecek klate bila jumpa gu je...hehe

    mamaNoriz...

    sumtimes rasa mcm tak layak sbb kita dlu kan dj gomen je...huhuuuu

    ReplyDelete
  15. kakNo...kellass tak kellass mana lah...hehe

    kalau betul2 hebat, dh lama dapat masuk...hihi...tp sebab tak ada rezeki lg kot (ayat sedapkan hati)

    ReplyDelete
  16. jika ada bakat tak usah disia-siakan..trylah mana tahu berjaya..

    ReplyDelete
  17. CUBA LA..MANA TAU DE REZEKI KAT HOTFM

    ReplyDelete
  18. pegi lah...pegi lah,...nanti kita leh dgr ramai2.....or...jadi dj online kat ghumah jerk....best apa...

    ReplyDelete
  19. akak cubela dulu.. ne tau de rezeki.. heee.. bestnye jdi dj radio nie...

    ReplyDelete
  20. mana tau kalau dah join jadi naik syok pulak.. dpt dengar suara wani yg kiut miut tu.

    ReplyDelete
  21. eh, pergilah...mana tahu ada rezki nk dapat, kan....

    ReplyDelete
  22. pergila. mana tau rezeki kan. saya sokong:)

    ReplyDelete
  23. Qhaifa Nur,

    risau juga kalau bakat tu dah berkarat..maklumlah dah tinggal lama :(

    ReplyDelete
  24. adish... sedang memikirkan lg ni

    jeBat...entah2 bila djwani ke udara, terus kamu tutup radio kannnn....haha

    Putri...jadi juruhebah ni memang enjoy. cuma juruhebah zaman sekarang ni dah macam selebriti pulak...tu yg tak enjoy, tak de privacy life....huhuuu

    ReplyDelete
  25. kak liza..kiut miut kat luar kadang tak sama bila dah masuk konti...haha

    ReplyDelete
  26. najwa, ye la..bergantung pd rezeki je la kan

    ReplyDelete
  27. chekgu... rezeki lum ada lg ni

    cik Jatt...tenkiu dear atas sokongan. sedang cari kekuatan :)

    ReplyDelete
  28. mana tau ada rezeki kamu..cuba la kalau suami memberi galakan ;)

    ReplyDelete
  29. oooo cik ina pilih radio kerajaan , sebab swasta kekadang terlebih-lebih.

    ReplyDelete
  30. Buat smyg istikharah la kak...boleh? Hihi. =)

    ReplyDelete
  31. kalau ada peluang, pe salahnya try kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...