Thursday, October 27, 2011

Entah sempat entahkan tidak

Siang tadi, ada temu janji dengan selebriti blogger, katanya nak bekpes bersama selebriti radio aku…ahaks! Thanks Ujang dan Yana kerana sudi belanja bekpes ahkak sefamily….hihii…. Len kali ahkak plak open table ye. Pagi tadi tak dapek, maklumlah bulan tak muncul lagi…wakaka

Then, lepas bekpes…jenguk2 apa yg menarik kat MyDear Warehouse Sale…tersalah percaturan pulak datang time cuti ni. Selalu kalo singgah time balik keje, baper kerat je manusia yg ada.

Sementara tunggu Yana menyopping…aku pergi pusing-pusing kat rumah baru, betul2 depan George Kent tu….

Here we go….
100_5944
Khelasss kau…perumahan kat pulau gitu

100_5946
Landscape baru nak buat, tapi nampak sangat mewah kan. Almaklumlah kawasan perumahan banglo juta-juta…. Ni pulak jalan sepanjang nak masuk ke perumahan aku.

100_5978
Oke…yang kat atas tadi tipu je. Tak mampu la weyyy nak beli banglo juta-juta tu Smile with tongue out Sapa percaya memang mengong! Ahaks!

100_5975
Pondok kami ni je…Alam Idaman…. Konsep landed apartment….so paham-paham la keluasannyya tak sampai 1K sq. ft. pun. Ok la…ada jugak dari tak ada kan.  Ni namanya cluster house ye kengkawan. a.k.a rumah kembar empat. Nampak tak tu?

100_5950
Dapur menghadap dapur jiran. Bontot bertemu bontot. Close up pintu dapur….

100_5953
Aku plan nak buat dapur basah atau stor kat luar ni…tambah awning sikit kan.

100_5959
Since rumah aku ni end unit…so ada la tanah sikit. But still bukan tanah aku. Cuma kalau nak buat makan2 tu boleh la bukak khemah tepi ni, tak kacau jiran-jiran lain.

100_5960
Sliding door tu the only front entrance.

100_5961
Berkira-kira nak mozek kan kt depan…tutup longkang. Baru selamat anak-anak nak main kan.
Tapi…..





Itu semua angan-angan aku je. Entah sempat atau tak aku nak duduk kat rumah ni. Dan entah apa lah statusnya kalau aku berpindah ke Kelantan nanti…huhuuu. Nak sewakan sayang. Mungkin setahun dua ni akan jadi ‘hotel’ aku kalau datang ke bandar ini lagi.

Lastly….aku nak cakap Ujang gemuk giler wehhh! Heran aku, bini yang mengandung…badan dia pulak macam kena pam-pam….hahahaa

100_5992
Dalam gambar tak nampak sangat, tapi kat luarrrrrrr….haha…aku hampir tak cam!



Nota kaki: Mata aku memang suka mengecik kalau bergambar kat tempat panas…tak tahan silau… Pas ni kena pakai spek hitam la nampak gayanya <---bajet selebriti!

24 comments:

  1. kat mana nih? tak penah dengar pun...

    ReplyDelete
  2. rumah kembar empat, dah kira mewah, cantik kawasan tu. nanti kalau ko wat party, janjan lupakan cik ina tau.kui kui kui

    ReplyDelete
  3. akak br tau ado 'landed apartment' neh tp lom tau apo sebenarnyer konsep dier...huhuhuh

    ReplyDelete
  4. kejap jer duduk umh tu..=)



    hahahaha..gemuk itu trend zaman sekarang..=)

    ReplyDelete
  5. okeh..bila nak buat party..dengan segera kami sampai..hahaha..

    ReplyDelete
  6. Lepas ni kakcik ada seorang lagi kawan blogger yang glamour gitu! :)

    ReplyDelete
  7. Wah.. lagi glemer.. hehehe.. sure spec rayban kan??

    ReplyDelete
  8. sy br blaja psl cluster house raya hr tu..wink wink =)

    jd hotel akak pn oke..kut la nk dtg gathering berjumpa peminat..wahhh dh ada peminat giteww =P

    ujang mmg bersaing dgn bininya bdn sape paling gemok dlm ms 9 bln..huehuehue v(^__^)"

    ReplyDelete
  9. Alaaaa .. KC pun patut jumpa diaorg tau. Ada benda nak bagi diaorg berdua. Entah lah bila dapat jumpa.

    ReplyDelete
  10. alahai..tak sempat nak duduk rumah sendirilah wani erkh..

    ReplyDelete
  11. xpe wani..kalau ada rezeki lebih cari rumah kat sana pulak..xrugi beli rumah ni..

    ReplyDelete
  12. akak cam taujer kat manani... baguihler ada hartakan... muda lagi dah ada harta... mesti mahalkan...

    ReplyDelete
  13. memang sayang nak sewakan kat orang kalau rumah kita sendiri kan?

    takpe sekali sekala turun KL boleh rilek2 kat umah sendiri, tak payah habis duit sewa hotel kan?

    ReplyDelete
  14. wani kakNo bukan nak cakap kebetulan ke apa..kakNo beli umah kat trg x sampai 1thn kene pindah..pastu duk labuan (7thn) beli umah baru 2thn (thn ke-5) kene pindah balik pulak..mase kakNo beli umah tu dia kata..ramai yang 'terkena badi' beli umah je terus dapat pindah..xpe wani, buat sewa je, kire nya buat saham macam kakNo ni hehehe..ala, nnt bukannya selalu wani nk lepak sana..sure xde mase nye.maklum la selebriti hehehhehehe...

    ReplyDelete
  15. hahahaaa...betul kata yana...ujang bersaing dengan bini dia..

    bagus! persaingan yang sihat...hihihiiii

    ReplyDelete
  16. @net...kat taman tasik puchong ni.

    @cikIna...rasanya tak sempat kot nk merasa duduk sini :(

    @akuzle Konsep landed apartment ni mcm apartment jugak, cuma tk bertingkat. means rumah rpat2, parking kt satu kawasan yg dikhaskan.

    @ujang, yo lah tu trend :p

    ReplyDelete
  17. kak mas, takut org rosakkan harta kita kan...haha

    ReplyDelete
  18. kakNo... mujur rumah adalah aset kan :)

    ReplyDelete
  19. cho zila, rumah ni murah je...

    tak sampai 200K :)

    ReplyDelete
  20. kalau ada orangnak beli rumah tu, wani nak jual tak? agak2 berapa nak jual rumah tu kalau ada org bak beli?

    ReplyDelete
  21. @Adibah...

    belum rasa nak jual...lagi pun kunci tak dapat lagi...kalau tak silap lawyer inform at least 3 tahun kot baru boleh jual balik.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...