Wednesday, October 19, 2011

Cukup!!!

Boleh tak aku nak rayu kalian semua yang sukaaa sangat share di Facebook dan buat entry di blog mengenai mangsa kekejaman manusia tak berperikemanusiaan???

Kalau nak mengulas sekalipun, aku rasa cukup lah dengan kata-kata. Tak perlu kau paparkan gambar-gambar anak-anak yang telah bergelar arwah tu.

Cuba bayangkan kalau kalian sebagai ibubapa/keluarga terdekat kepada mangsa. Janganlah menambahkan lagi kesedihan yang ada.

Kepada blogger, usah korang mengejar trafik dengan isu-isu sedemikian. Kalau pun nak memberi ulasan peribadi, dengan tulisan je dah memadai. Please... Yang upload video pun sama. Your readers know where to get the source if they want to watch! But please...and please again.... do not copy and paste them again and again :(

Aku tak sanggup dah nak tatap.

29 comments:

  1. sekarang ni kat fb share link tah hapa hapa ... meyakitkan hati betul ...

    ReplyDelete
  2. Itulah dia Chik Att....bukan di fb aje, blog pun sama. Tak tahu berapa kali nak menitis air mata...terbaru, bayi yg dikelar tu... dan kanak-kanak mangsa langgar lari di China :(

    ReplyDelete
  3. salam kenal wani...
    sy mmg tak sanggup tgok...huhuhu
    sedihkan....

    p/s oooo, wani ni deejay ye....
    jumpa hr ahad nnt ye...insyaALLAH

    ReplyDelete
  4. azian...berangan deejay je...ahaks!

    ReplyDelete
  5. ema pun tak sanggup nak letak gambar..sekadar lepaskan geram dgn kata-kata saja

    ReplyDelete
  6. setuju!! sy cukup laaa xsuka nengok gbr2 & video2 ngeri tuh..adoii..bg link paper pn dh cukup..org bley tgk gbr kt sana je..hurmm~ =.=

    ReplyDelete
  7. ema...ya betul, tulisan kita dah cukup.

    Yana, kamu tu lagi la...kena jaga pandangan mata...elakkan tengok gambar2 yang boleh mengusik jiwa macam tu kan...huhuuu

    ReplyDelete
  8. betul kak an..
    tak sampai hati nak tengok wajah2 mereka..jatuh air mata dengan kekejaman manusaia..

    ReplyDelete
  9. huk..huk..bila tgok link ada benda2 gitu..buat tak nampak je..pasalnya kisah lebih kurg sama..nak tgok gbr2 tu..ish...tak sanggup..

    ReplyDelete
  10. setuju gak ngan wani..xsanggup rasanya nk tengok..dan setuju ngan komen Nora Shahaira huhuhuhu....

    ReplyDelete
  11. sama lar kak... kita ngeri lar tgk.. huhuhu.. budak kena langgar tuh pon kita x sanngup nak play video nya.. baby2 tuh pon x just tgk tp x share..huhuhu

    ReplyDelete
  12. aku tak sanggup nak tengok....

    ReplyDelete
  13. Rai...kita tak sanggup nak tengok.

    tapi aku pelik ramai yg dengan selamba je share dan buat entry...huhuu

    ReplyDelete
  14. nak layan FB pun tak menarik dah.. dok share cite yang dah dibaca + tengok kat tv n paper.

    tak sanggup nak tengok.. sampai rasa tak terkomen dibuatnya..

    ReplyDelete
  15. ntahnya~~macam la kita tak tengok berita~

    ReplyDelete
  16. kat fb diaorang share gambar baby yang dikelar & video budak digilis van tu, cepat2 scroll..xblh tengok nanti susah nak lupa terbayang-bayang..harap hormati arwah.

    ReplyDelete
  17. Kebejatan manusia buat hati kita rasa bagaikan dirobek-robek sama...

    ReplyDelete
  18. bujal...tu la sy rasa skarang ni blogger macam berlumba2 pulak nak jadi wartawan....huhuhhuuuu

    ReplyDelete
  19. ada orang tak sanggup nak tengok..tapi pi letak gambar dan video tu apa pasal???
    akak memang tak tengok langsung gambar dan video yang tengah kecoh2 sekarang ni...
    apa beza ye kita dengan depa dalam video yang pandang je kejadian tu??..

    pasal gambar tu pun akak akan elak kan untuk tengok..
    siapa ye yang pi sebarkan gambar tu???
    setahu akak la akhbar pun patut ada etika nak letak gamabar cemana yang sesuai dalam akhbar diaorang.bukan boleh main letak je..

    ReplyDelete
  20. setujuuu sangat ngan kak diana...

    kononn kata tak sanggup nak tengok la..apa lahh...tapi yg pegi share atau tempek kat entry tu pasaipa???

    jangan la nk mengeruhkan lagi keadaan. tengok sekali udah la...ni nak dipanjang2kan lg kat sumorang

    bukan boleh mengurangkan jenayah pon! makin berleluasa lg ada lahhh...huhuhuuu

    ReplyDelete
  21. qema...kita serupa...

    kalo view kat PC hokey la...cepat2 scroll ke bawah

    tp view kat hp ni...slide skrin ke bawah, sat gi aihhh...ada yg share lagi! huhuuu...tak sampai hati betul nak tengok, sampai terpaksa hide mereka2 yg sukaaa sangattt share menda bukan2 ni,...

    ReplyDelete
  22. betul tu, memang tak sanggup nak tengok, sedih tau..

    ReplyDelete
  23. mungkin dah jd tabiat...agaknya lah kot..baca je share..tp entah baca ke tak , tktawu lah..

    ReplyDelete
  24. yang tatahan, ada jugak blogger yang bujang, punya status fb, yang katanya sedih pasal kes anak luar nikah ni, siap post gambar baby tu, pastu wat wat sedih..

    padahal, dlm blog dia, melambak gambar dia cium bf dia, peluk bf dia bagai...

    kalau dah berani cium pipi bf, peluk bf, letak kat blog, sah sah jenis dah penah memantat tu kan??

    ala, jgn tipu la ckp, bf saya cuma peluk je..tak penah seluk dalam..

    sumpah aku tak caya...


    -ko tau sape aku-

    ReplyDelete
  25. anon...rasa pon macam tahuuu

    huhuu

    tu lah, macam2 skang ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...