Monday, October 17, 2011

Pagi yang 'RAJIN'. Kudis di kepala.

Pepagi lagi dah terlebeh rajin....pi upload tutorial nak buat ribbon bow kat SANA. Ni ha...gambar kat bawah ni:


Saja kan gedik aku gi share dalam bahasa omputeh. Bukan apa, saja nak tunjuk kat minah2 saleh tu (kot-kot sangkut dengan google) yang kita  orang melayu pon boleh jugakk buat kraf2 gini....bukan dorang je.

Hurm...liat sungguh nak bangun pagi tadi, tapi upload tutorial rajin pulak ye? Kesnya aku tertidur masa tunggu loading semalam...ahaks! bangun pagi, terus klik publish je la....hehe. Ohh pagi ni jugak aku sangat 'rajin' nak gi ofis. So, fikir punya fikir...kerajinan tu aku tunda esok lahhh...keh keh kehh....

Woitt....bukan aku sengaja nak memonteng koje tau...nak bawak kakak gi jumpa pakar nih...kepala dia dah berkudis pastu ada air2 bisa tu lagi...huhuu...ngeri la tengok kulit kepala dia....korang ada cadangan tak aku nak bawak jumpa doktor dan klinik mana....area2 Puchong lah ye.

Cepat2...cadangan dibuka sebelum jam 930...ada lagi sejam ni aku nak search klinik mana yang aku nak pergi.

29 comments:

  1. alahai..naper leh jadi sampai camtu kepala tu..ermm area pucong tak pasti la yang..tapi ada dengar kakak opis dulu dia ada pegi jumpa doktor kulit (eh ada kena ngena ke) kat area DBKL..

    ReplyDelete
  2. ada kaitan ngan kulit gak kot PM...huhu...tau2 klinik tu...tapi tu lah, jauh plak nak menapak :(

    ReplyDelete
  3. Kakcik tak tahu nak cadangkan klinik mana. Apa2pun kakcik masih mc hari ni. :(

    ReplyDelete
  4. kakcik belum sihat lagi ye?huhu....take care ye kak

    ReplyDelete
  5. kenapa dgn kulit kepala kakak tu?

    ReplyDelete
  6. Tina...asalnya dari ruam...cuaca panas sangat kan lately ni

    ReplyDelete
  7. aritu pernah dengar ruam tahi ke apa dah namanya..

    tukar brand shampoo lah wani.. pakai yg herbs untuk kanak2.. lepas tu bagi lah makan vitamin c.

    ReplyDelete
  8. Kakak jauh tak tahu nak cadang. Tapi memakai/pupur dgn daun inai salah satu cara tradisi Wani....

    ReplyDelete
  9. kalau puchong kak na tak tahu tapi kalau seri kembangan klinik yang biasa kak na pi klinik Qistina..farisyah pernah jugak jadi mcm tue...klinik tu servis dia memang baik dan murah...dia memang pakar kulit...

    ReplyDelete
  10. owh..kesian kakak..kakNo pun tak tau mana klinik yang spesel kat sana..cuba wani amal petua yg kawan2 bagi tu ya dan kakno harap wani dapat jmp dokto yg dihajati...semoga kakak akan sihat sepenuhnya...


    wow, wani mmg kreatif la..cantiiiiiik...

    ReplyDelete
  11. Rai...ada ye syampu herbs for kids?

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. kak Na...hurm...kalu moza ada buleh gi ni, tapi sbb kak an soghe2...dop reti nok gi....huhuu

    ReplyDelete
  14. kak zakie, tak ada daun inai pulak kt sini :(

    ReplyDelete
  15. kakNo..tu la..kesian dia...gatal..tergaru2

    ReplyDelete
  16. errrr.. ape kena ngan kulit kepala tuh kak?? anak buah saya pon ada kena mcm tuh.. tp minta ubat kat klinik..Alhamdulillah dah okeh..

    kita pon suka buat kraf2 tuh.. :P

    ReplyDelete
  17. bwk ke clinic biasa dulu wani. tgk apa dr cakap. mungkin dia akan refer kan ke Specialist kalau perlu, kan.

    ReplyDelete
  18. wani,ada je..anak2 dok pakai.. harga mahal sikit tapi so far mmg puas ati..

    ReplyDelete
  19. emm selalu saya tgok diorang botakkan rambut anak2 nya kalau jd gitu...terasa lain pulak masuk belog ini hari ini...cantikkk

    ReplyDelete
  20. selalu org kata jadi camtu sebab main pasir.. pasir nek atas kepala tu la jadi kudis..
    apapun kena cepat pegi cek..kesian lak dia..

    ReplyDelete
  21. area puchong? kawe dok tahu la..

    ape pun, kena cepat amek ubat, anak kazen ai penah kena kes camni

    sampai kena cukur rambut yu...

    ReplyDelete
  22. kena cepat2 bawa jupa doktor..takut nanti lagi berat kudis anak

    ReplyDelete
  23. mesti kakak rasa tak selesa.. harap2 bila dah jumpa doktor tu, cepat sembuhnya..

    ReplyDelete
  24. pheww rmh dh tukar baruuu..wewiittt wewiittt! ai loike pepel =)

    oh sy dh xlayak nk bg cdgn sbb skrg dh tgh hari =.=

    hope kakak baik2 aja ye =)

    ReplyDelete
  25. Seborrhoeic dermatitis kah? Cuba tepek gambar nya nanti..

    ReplyDelete
  26. kak Sofya, kat sini tak dak pasir...so bukan sebab main pasir la...huhuu

    ReplyDelete
  27. Doktor DZ...malam nanti sy snap. btw, dah bawak jumpa doktor...tengok lah sehari dua ni mcmana

    ReplyDelete
  28. Mayana...

    tak sampai hati nak botakkan anak...huhu...kalau boboy no problem :(

    ReplyDelete
  29. dah balik dari klinik??
    doktor kata apa??

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...