Ragam Keluarga Inchik Moza

Tuesday, August 9, 2011

Biskut batu putih (Meringue)

Main hentam je letak nama. Ada member aku jual. Bila tanya biskut hapa...dia kata ko panggil je la biskut rocky. Rock tu batu kan? Dan sebab dia kaler putih, aku tukar nama jadi biskut batu putih...kih kih kih...

Actually dia punya ingredient tu meringue...which is combinatioan putih telur dan gula. Selain itu ada gak campuran nestum dan coklat chips...Rangup beb!


gambar memang tak meggiurkan bilamana kau memakai henpon cap 3310

Pernah dengar tak Biskut Nestum Ice? Setakat ni aku tau nestum ice ada kat Sarawak je... Kalo ada kat Semenanjung pon..import dari Sarawak. Wallahualam. So nak citer, biskut batu putih tadi tu rasanya ala-ala nestum ice la. Beza nya, nestum ice ni meringue dia diasingkan menjadi topping, base dia dari nestum. Sebelum2 ni aku penah jual nestum ice RM 45 untuk 80 biji. 

Mahal kan? Tapi memang wallah la rasa dia... Sampai kan sebalang tu kitorang laki bini je hadap. Tak de dah nk hidang kt tetamu kalo biskut sedap ni. Tak sempat...kih kih kih *jahat kan kami*

gambar dari google

*Telan air liur jap* Tetiba tingat entry kak diana. Katanya jangan letak gambar makanan siang2 hari...hehe...gambar biskut takpe kan kak? Kalo tak cemana peniaga biskut raya nak promote....hihi

Ok, menuju kepada tujuan asal. Aku bukan jual nestum ice tu tau...tapi nak promote biskut batu putih tu. Harga? RM 28 untuk 50 pcs. Self collect kat area Puchong. Luar kawasan, delivery caj dikenakan. boleh hantar area Putrajaya, Bangi, Subang, Putra Height dan Bukit Jalil je...Lagi jauh dari tu...hurmmm...nanti lah bincang.

Berminat boleh SMS 0172019859 Wani.

12 comments:

  1. dla kalo biskut yg ade nestum ni mmg suke betul..kalo dekat leh order dah..

    ReplyDelete
  2. buat sendiri ke?berbisnes sakan dibulan ramadhan..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. d_LA...sedap kan :)

    mamaEma...

    xde mknanya buat sendiri...hihi...wani lg layan menjahit dr bersilat di dapur :p biskut ni member yg buat, so tolong dia promote je

    ReplyDelete
  4. haah la sangat

    3310 ada kamera

    lalalalala

    *_*

    ReplyDelete
  5. NM02..

    ni 3310 zaman sekarang...hihi

    ReplyDelete
  6. tgh lapor2 ni mmg sedap tgk biskut...:)

    ReplyDelete
  7. azzey, lepas berbuka mlm nti pandang sebelah mata je kn...hihi

    ReplyDelete
  8. kat ganu dok sapa erk??
    hehehehehe

    ReplyDelete
  9. biskut yang ada nestum mmg sgt sedap!

    ReplyDelete
  10. cayalah kak..ini baru usahawan sejati kan..usahawan muslimah

    ReplyDelete
  11. nampak yg terliurnya nestum aice tu la...akak kat kg melayu subang..bleh la anto yek?

    ReplyDelete
  12. kakNo rase belum pernah makan lagi la biskut nih...mmmmmmmm

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...