Friday, August 19, 2011

[18 SX] Kayu atau Besi?

Sejak-sejak dah makin hampir nak settle hal beli rumah ni... aku suka borak2 pasal perabot ngan suami aku. Lepas tu, mula la berdebat. Ada yang endingnya sampai baling2 bantal (gurau2 manja) sebab tak puas hati. Last-last kakak pon join sama, adik gelak mengekek...terus tak jadi gaduh...haha. Ada jugak endingnya yang mana kami mencapai kata sepakat....

Tapiiiiiiiiiiiiii..bab kayu ngan besi ni.....aku kena fight lagi lah jawabnya! Cerita mengenai katil. Katil yang ada sekarang ni merupakan pemberian pak su aku (berjiran) dulu. Sebab dia nak tido atas lantai, so dia bagi katil tu kat kitorang. Kiranya sejak kawen ni aku tak pernah beli katil lagi lah. 

Katil pak su aku ni diperbuat dari besi. Kukuh..tapi aku tak suka design hujung katil yang ada bonggol tu...nak pakai cadar ada skirting tak boleh. Pastu togel lah nampak bawah katil ada macam-macam. Buat aksi lebih sikit...mula lah bunyi kriukkk kriukkk...

Aku pon suarakan lah keinginan aku nak beli katil kayu nanti.

Tup-tup kena bangkang lak. Sebabbb...errr...errrr.......








Malam pertama kami di rumah mertua aku, katil kayu kitorang patahhh....haha... (Tak de la ganas mana pon...aku rasa katil tu memang dah reput kayunya) So dia macam fobia lahhh kannn. 

Berkali-kali aku cakap, katil rumah MIL tu mungkin dimakan bubuk...tapi dia tetap nak beli katil besi jugak nanti...huhuuu

Cemana eh nak buat? Bagi korang, kayu atau besi yang elok?

11 comments:

  1. saya prefer kayu la tahan lama.. nice as well.. hehehe.. tp kayu pun ada bunyi2 da.. hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kelakar2..

    kalau ai.. ai suka katil besi..
    pasal bunyi tu.. sama je.. besi ada kayu pun ada..

    ReplyDelete
  3. Chekgu...tu la, rasanya katil kayu lg tahan plus nampak kukuh kan

    ai...suka besi ek? hurm...

    ReplyDelete
  4. kak, sy suggest akak beli katil jenis divan! yg tu lagiiiiiiiiiii tahan lasak..anak2 akak nk melompat ats tu pn xde bunyi2..kompem! b4 kawen sy pn survey katil..and majoriti org soh bli katil divan..akak search kt gugel psl katil divan eh..serius puas hati ^__^

    ReplyDelete
  5. kak liza...kayu kukuh kannn...nak2 lagi jati...haha...pengsann

    yana....divan? campuran besi ngan kayu ke? hihii....hokehh...nak survey! tp kalo rege ribu riban...cuci mata je laaa....hihii

    ReplyDelete
  6. beli katil divan... best tahu!

    ReplyDelete
  7. kayu cantek tp disbbkan ada risiko di makan bubuk, beli yg besi je lah wani. senang!!

    ReplyDelete
  8. NM..ohhh...sorang lg bercerita mengenai divan...harus kena gugel ni

    kakchik..kalo kena mkn bubuk, jwbnya tukar katil baru lg pas tu...haha

    kak Na..tu pon betul juga...biasa yg besi ni design tak cantik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...