Thursday, August 25, 2011

Bila lah nak siap ni?

Rasa macam nak kena tarik balik entry Dah Boleh Raya....huhuuu....Sebab aku baru tingat... Waiting job dalam senarai sebelum boleh balik beraya dengan tenang:

-Siapkan jahitan mata lalat, silang pangkah dan jahit getah pinggang untuk baju kurung anak buah, si Nurin Alia (yang ni dah 2 hari aku bawak ke opis, jahit mata lalat tak jugak siap2...)


- Jahit getah cuff tangan jubah/dress aku, whole baju dah siap. Cuma belum berlengan je lagi dress aku ni.

- Siapkan baju Melayu Aniq Zaquan yang terbengkalai part nak samakan pesak. (malasnyaaaaaaa nak alter!)

- Jahit baju gaun Auni, dah potong...tapi lum start jaet lagi.

- Kecikkan dress Auni...alter lagii....pasal lah awal2 hari tu tak terus buat.

- Kelim bawah semua dress Auni yang aku jaet...ni satu lagi perangai buruk, asal rupa dress dah nampak...terus malas nak jahit bagi siap!

- Jahit butang as embellishment untuk kesemua dress Auni (boleh buat kat kampung ni rasanya)

Last, but not least!



- TERbeli kain cotton kat jalan TAR hari tu, TERpotong baju kurung aku, TERjahit tepi dah...tapi belum TERjahit lagi!

8 comments:

  1. wuu baju polkadot aa..sy pn mcm tingin nk bli baju polkadot raya thn ni =)

    ReplyDelete
  2. musim polka dot raya ni...tp ahkak takde plak baju polka dot..hehe

    ReplyDelete
  3. musim polka dot,cam sara dapat kain polka dot je.....hehehheeh

    ReplyDelete
  4. cantik! macam cozy jer! best!

    maksu nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin selama kita berkenalan di blog :)

    ReplyDelete
  5. alamat nya lum TER merdeka lagik lah ye...nak TER raya pun pom tenang sepenuhnya....ahakz...

    ReplyDelete
  6. ooo.. banyak gak outstanding tu .. boleh lepas ke?

    ReplyDelete
  7. ter ter ter.. takpe.. masih sempat lagi.. tarik nafas hembus nafas.. chaiiyookkk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...