Tuesday, August 2, 2011

Pengalaman seram ketika sahur

Dah baca cerita seram aku semalam? Klik SINI.

Tu cerita semalam. Hari ni lain pulak seram sejuknya. Mau tak sejuk, sedar-sedar je tengok jam dah kul 5.20am... Suami aku ala-ala melompat bangun dari katil, terkejut punya pasal. Aku plak tak boleh bangun lagi...ada makhluk tengah menyedut. Geram betul dengan dia ni tau. Orang nak sahur, dia pon nak sahur jugak. 

Penyudahnya makan nasi separa panas. Nasib baik semalam sebelum tidur aku dah siap-siap masak Daging masak kicap. 

Lepas sahur, konon tak nak tidur...nak potong kain..sekali budak tu nak menyedut lagi..dengan aku sekali tertidur lagi...huhu...

Baru hari kedua berpuasa...aku dah rasa 'flat'. Kekuatan sedutan budak kecik ini aku rasa macam luar biasa sungguh la. Sampai melemahkan badan aku. Semalam memang tak dapat nak tidur lena. Asek menetek je kerjanya...huhuu

p/s: Baru aku rasa sebab musabab kenapa wanita yang menyusukan bayi juga diberikan keringanan berpuasa yakni rukhsah.

26 comments:

  1. Betul tu wani, ammar pun menyedut cam dahaga berpuasa juga kaedahnya..kalau keja okey la sikit kalau cuti mau layu satu hari nak tungu berbuka, lapar tak tapi dahaga lebih kan...sabar ye, dugaan tu (utk diri sendiri juga) :)

    ReplyDelete
  2. MK, tu lah dugaan bagi seorang ibu :(

    ReplyDelete
  3. qema...siang hari day 1 ok lagi...wani pam macam biasa, sebab malam sebelumnya kita makan..ok lah kan.

    masuk malam 1, dah siangnya kita puasa...production pon kurang, budak kecik tu jadi tak kenyang. tu yg kerap sangat menyedut.

    badan pon jadi letih semacam. so, masuk je day 2 dah rasa flat...huhu

    ReplyDelete
  4. hehe...ingatkan makhluk apa lah...:)

    Sabar Wani. Pahala puasa lebih tu...

    ReplyDelete
  5. pg td kitorg laki bini flat..haha xde menetek sesape pn..wakaka tp apesal tah mcm liat tol nk bgn pi keje..grr~ =.=

    ReplyDelete
  6. tu la kak yus...sabar je lah. dugaan betul...balasan tahun lepas tak puasa sebulan kot? haha

    ReplyDelete
  7. adoyai yanaaaa... korang tu flat lain :p

    ReplyDelete
  8. buka puasa dan bersahur kena minum banyak2 la..

    ReplyDelete
  9. kesian nya..sy pn rsa lemah jer cz bby pn bf len mcm kuat nya bln puasa ni..sje nk kena kn ibu nya..tp alhamdulillah rezeki susu mmg melimpah2 di bulan puasa ni..hehehe...sib bek hari ni xtelajak...td pn kul 5 br bgn...sib bek smlm dh msk lauk siap2....bby sy pg2 dh bgn follow g dapur..nk besahur gk....kemain lg...

    ReplyDelete
  10. kalau bapa dia yg menetek lg flat kot..hahahaah

    ReplyDelete
  11. dah 2 hari ada citer seram yer wanie.. harap2 esok tak lagi.. harap2 wanie terus bertenaga hari ni..

    ReplyDelete
  12. kehkehkeh.. gelak senyum baca komen dak Ujang dengan dak Yana

    ReplyDelete
  13. ujang...ko jgn nk buang tebiat menetek bulan2 posa ni..tgok time sikit ek :p

    ReplyDelete
  14. tu la kak hanis...hari2 ada je kisah 'seram' nya...huhuhuu

    ReplyDelete
  15. hehehe..ini dugaan sebagai seorang ibu..hehe..tapi sabar je kak..you can do it..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. oh wani...huk huk huk,klu x bekerja lagi parahkan...24 jam dpn mata...adoiyai...celik mata bf,celik mata bf...

    bukak pose kenyang dgn air je...

    ReplyDelete
  17. huhuhu..baru tau..ish,cmne la klo sy da jd ibu nnt..kne bg mkhluk halus tu mkn..heeee

    ReplyDelete
  18. anak lelaki memang kuat menyusu....
    tp alhamdulillah...
    walaupun pnt smgt nak bg susu tu ttp ada...

    ReplyDelete
  19. masa anak kak es fully BF mmg tak puase. anak menangis lapar susu kurang, mak menangis gakkkkk hahahha

    ReplyDelete
  20. kakEs...wani cuba bertahan...kalau hari cuti, dan flat terus...nampak gayanya berbuka jugak la. hari kerja ni masih boleh bertahan

    anak 1 dlu pon selang2 puasa, sbb masa tu dia pon kecik sgt lg..

    ReplyDelete
  21. betul tu syida...daku respek la suri rumah yg boleh tahan...

    semalam pon daku teguk air je dekat 5 gelas...baru makan nasik...

    ReplyDelete
  22. Strider, esok lusa kamu dh ada isteri kena bg moral support untuk dia breastfeed bby tau :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...