Monday, July 18, 2011

Jangan beli kupon/baucer di Grou**m*re

Korang ingat lagi tak entry aku yang promote baucer Kamdar kat SINI?

Aku punyalah eksaited kan, sekali rupanya boleh pulak syarat dia kalau tak cecah hit buyer, deals tu cancel...dan duit akan dikembalikan. Oke, itu satu hal. Mungkin aku yang gelojoh dan tak perasan, syarat tu ada tulis kat web, under page How does it work kalau tak silap.

Tak kisah la, sebab lepas aku dah purchase tu.. ada email menyusul dan memberitahu, kalau tak sampai hit target, duit aku akan dipulangkan dalam masa 7 hari bekerja. 

Beberapa hari selepas itu (aku tak ingat baper hari, malas nak kira), aku dapat email yang mengatakan deal tu cancel sebab tak sampai hit target dorang. Oke, fine...tak pe lah...so aku tengok dorang tulis duit akan dipulangkan dalam masa 10 working days!

Aku ingat aku yang salah tengok... gigih aku korek semula e-mail...dan ye, memang betul...1st email cakap 7 hari. Dah tu bila cancel, 10 hari la pulak...

Sekali aku tengok kat web...14 working days!!! Gilerr bapak lah cakap belit2...huhu.... Then aku tak puas ati, balas email tanya macamana dorang refund etc... And guess what? Last result 14 working days...

Kejadahnya baiiiiiiiiiii kau nak peram lama2??? Dah la berbelit macam @#&$

Okey lah, mungkin doploh hengget ++ aku tu tak banyak kan...tapi kau tau tak apa makna doploh hengget tu kalau tengah bulan??? 


*Lepas ni tak mo dah beli ngan Groupon! Baik lagi Milkadeal...

9 comments:

  1. thanks for sharing :) memang me takkan beli ler kat groupun heheh

    ReplyDelete
  2. MZ..ur welcome

    tak best lah kan beli kupon mcm ni which is ada target yg perlu dicapai, dah cancel..lambat plak refund :(

    ReplyDelete
  3. macam main2 kan kite lak ek..
    diorg lupe tu kita kan ada PERSATUAN PENGGUNA..

    mmg cari pasallah tu ..

    RM20 ~ sangat besar maknanya... bagi mereka yg berjimat cermat...nak2 pulak ada anak~adusss

    ReplyDelete
  4. ooyeah?? ada ek natang ni..haha thanks for sharing..so far kt milkadeal mmg xde prob lg kan =)

    ReplyDelete
  5. doploh hengget tu mcm2 leh kakNo buat huhuhu...sabo ye wani..terima kasih atas peringatan ni..

    ReplyDelete
  6. kak Es, tu la...kejap cakap 7..pastu 10..pastu 14 plak dah...adeiiiiiii

    ReplyDelete
  7. Yana...yup...milkadeal lagi bagus!

    ReplyDelete
  8. kak No, doploh hengget dah dapat susu kakak sekotak kannn

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...