Thursday, June 30, 2011

Oh...tadi bini muda yang pakai

Dari kejauhan si isteri tesenyum riang bila melihatkan kelibat sang suami dengan motor separa buruk, tapi cukup berjasa buat mereka. Mereka memang begitu. Lebih senang membonceng motor kerana lebih cepat dapat gesel2 sampai rumah tanpa perlu meredah jem, tapi jem yang meredah mereka.

Bila si suami menghulurkan helmet kepada isteri, isteri menyambut seperti biasa, dan menyarungkan di kepala. Tiba-tiba....

"Aik...apasal pendek tali helmet ni, ada orang pinjam ke tadi???" Soal si isteri dengan penuh curiga.

"Aah la...bini muda guna...opsssssssss..." Si isteri mula nak menyinga, sedangkan si suami buat selamba...

Kemudian, si suami sambung lagi....















"Apa lah awak ni, tengok lah tali ni kan terbelit!" Nasib baik tak kena luku si isteri tu akibat tuduhan melulu...ahaha.

Penangan Annissa lah ni, si suami berangan nak kahwin lagi. Tapi kemudiannya si suami sambung berangan.

"Jangan risau, kalau abang kahwin lagi pon, yang muda tu tak naik motor ni. Dia bawak BMW sendiri..." waka waka eh eh...

Berangan lah ko bang!

18 comments:

  1. Berangan tak kena bayar, kan? :)

    ReplyDelete
  2. betul tu kakcik...ahaha

    nak kawin lain tak de modal, berangan je lah yg mampu..kih kih kih

    ReplyDelete
  3. best ker kawin lagi satu tu agaknya--other than sexual reason? tak paham sbb me bukan lelaki :p

    ReplyDelete
  4. hehehe..
    mujur bini tak smbung sentap..
    kalau tak malam kang tidur sorang2 ye..
    hehehh

    ReplyDelete
  5. wah nk cari bini muda pakai bmw..cehh~

    ReplyDelete
  6. hehe lama dah x naik motor gesel2 gituw.Awww:P

    ReplyDelete
  7. tu la MZ...apa yg best kan...hihi

    ReplyDelete
  8. kak diana...bini tak larat nak sentap :)

    ReplyDelete
  9. yana... berangan kot2 leh dapat bini muda cam rozita che wan

    ReplyDelete
  10. aina...tu kelebihan org nek moto :)

    ReplyDelete
  11. hahaha..bini tua naik motor buruk..mana bini muda dpt duit beli kereta mewah?

    ReplyDelete
  12. haha...lawak...:) usik2 mengusik xpe..jgn betol2..:)

    ReplyDelete
  13. lawaks.. tapi lelaki yg suka usik2 ni selalunya cakap je lebey.. yg diam2 tu.. selalunya menjadik!!

    ReplyDelete
  14. kak LM...bini muda memang sedia kaya...tu syarat yg bini tua letak kalo suami nak kahwin lagi

    cari madu yang boleh support diri sendiri dan tolong laki + bini tua sikit2...kih kih kih

    ReplyDelete
  15. Fad, betul2 pon bolehhhhhhh

    ahaks!

    ReplyDelete
  16. Chekguu...haa...betul2

    yang diam2 tu bahaya kannnn

    ReplyDelete
  17. kihkihkih..sll kakNo wat lawak ngan abgLan..klo nk cari mem baru kenalah cari yg berharta skit..maklum la dia kan dh KONGSI laki kita..kita la plak nak KONGSI rete dia hahahaha..tp siap abgLan kata..klo dia suh jaga anak tiri plak camne? mama kan tak keje hahahaha.....

    ReplyDelete
  18. hahaha...sama la kita kak No

    tp kalo wani, sanggup je jaga anak tiriii....tp elaun kena masyuk la...kih kih kih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...