Monday, June 13, 2011

Tayangan nak bagi air liur meleleh: Ketam gemuk!

Merujuk kepada entry jalan-jalan cari makan aku yang INI di Kelantan minggu lepas, as aku mention maggi ketam di Allemy, Semerak, Pasir Puteh (klik SINI untuk ke blog nya), RM 10 semangkuk. Disebabkan anak2 kecik aku yang memungkinkan aku tak dapat makan dengan tenteram di kedai, maka kitorang pon menapau lah 2 mangkuk... 

Balik layan kat rumah lagi syiokkkk... Ini bahagian ketam je, tak leh nak campur dalam semangkuk sebab tak muat. Memang sangat banyak. Kalau tau gini, share je semangkuk. Tapi sebab laki aku dah beli 2, so layan je lah...


Sesi mengopek ketam.... sampai berdarah-darah tangan aku..


Memang yummy! Isi ketam kat celah2 sepit tu kan, senang giler nak keluarkan...tak hancur pon... Ketuk sikit je hujung tu (kalau aku gigit je), pastu bleh sedut keluar isi...wallahhh!

Ni 1st time kot aku makan ketam nipah...memang tak menghampakan :)

12 comments:

  1. sedapnya...sedapnya..sedapnya...

    ReplyDelete
  2. my fav ni--dh lama me tak mkn ketam huhuhu

    ReplyDelete
  3. wah .. feveret kc ni. suka makan tapi tak suka kopek. meh wani .. tolong kopekkan. hihi.

    ReplyDelete
  4. aik...
    megi pun ada ..
    heheheh

    ReplyDelete
  5. akak tak makan ketam la.. pelik ka?

    ReplyDelete
  6. kakchik, wani pon ada yang tukang kopekkan...hihi

    ReplyDelete
  7. kak No...kat sana ketam murah2 kan..

    ReplyDelete
  8. kak diana, dah nama menu megi ketam :)

    ReplyDelete
  9. kak sofya...tak pelik...hihi... seafood ni kan ada sesetengah orang tak makan

    macam adik wani, dia tak mkn udang...tp alasan dia sebab dia nampak buaya pon makan udang...ahaha....apa kaitan tah :p

    ReplyDelete
  10. MZ...balik klate makan ketam syiokkk :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...