Monday, June 13, 2011

Bila si suami nak tandingi keromantikan Seth Tan!

Kalau tengok gambar kat bawah ni, sure korang leh agak kan kat mana tempat ni, eh tapi aku memang dah ada citer kan aku nak panjat Cameron...hihi... Jalan dari Kuala Lipis nak naik ke Ringlet cuma makan masa 1 jam 45 minit je. Jalan pon ok. Tak teruk sangat macam Tapah naik ke atas. Aku try tengok dalam google maps, tapi tak masuk peta lagi jalan ni.


Dalam hati ada taman, berangan kot2 laki aku nak belikan bunga bagi penuh bonet macam Seth Tan kannnn.... Tapi bonet keta aku dah penuh dengan kain baju 4 beranak...fuh...memang kena beli lori 1 tan lah lepas ni. Keta kebal ni aku rasa cam kecikkkk je sekarang.

Hati terus mengharap, sambil2 tiap masa aku jeling tengok ke mana laki aku menapak...kih kih kih...kot la ada pi cari bunga untuk aku kannnn...*koya*

Tapi memang ada! Ahaha.... tak nak kalah dengan Seth Tan! Masa kitorang (aku dengan mak) pergi usha2 harga teh, laki aku senyap2 pergi beli bunga...aku dah nampak, tapi buat2 tak tau je....kih kih kih... Kesian lah kan orang nak buat seprais tak jadi...

Sekali masa gi kat keta, sebelum aku bukak pintu laki aku dah pesan awal2....

"Dalam bonet keta ada sejambak bunga untuk sayang...surprise!!!"

Cehhh...seprais celah mana nya bang oiiiiii kalau pi bagitau siap2...hancussss..... Tak pe lahh....at least ada jugak usaha dia kannnn....

Mak redhooo


Nasib baik RM 4 je...kalau RM 40, mak mengamuk noks!

Hari ni, bunga tu dah mengering... nanti aku akan buat proses seterusnya, jadikan potpouri... ni memang tebiat aku setiap kali laki aku bagi bunga :)  Tapi laki aku tak penah tau kot aku buat potpouri ni... Nama potpouri pon hagaknya dia tak tau menatang apa kah ituuu....ahaks!

Thanks abang! Mmuah 3x!

18 comments:

  1. Bestnya ala ala Seth Tan !!
    hehehe~

    ReplyDelete
  2. ok la tu...sekurang2nya ada jg sepraisnya...

    ReplyDelete
  3. comel...

    mngenali Seth Tan dari blog jek...huhuhu

    ReplyDelete
  4. hahaha..best2...=)

    nak buat gak la..=)

    ReplyDelete
  5. yg penting effort tu heheh
    me time kat UK< mr hubby selalu beli bunga--kat UK bunga murahhhhh!!

    ReplyDelete
  6. wow! (^_^)
    bestnye g cameroon hehe

    ReplyDelete
  7. amboi bestnyer dapat bunga....lagi2 bunga fresh.....

    ReplyDelete
  8. EIDA...tak mo kalah dengan seth tu...hihi

    ReplyDelete
  9. mOOn...bleh tengok online jugak :)

    ReplyDelete
  10. ujang....buat kat sini rugi, bunga mahal...ahaha....

    ReplyDelete
  11. suha, tak best sgt dah sekarang ni...dah x sejuk :(

    ReplyDelete
  12. Alya... bunga segar best nya kejap je...hehe

    ReplyDelete
  13. alahai romantiknya...kewl semoga berkekalan.

    ReplyDelete
  14. oklah tu dah cuba nak romantik..
    akak pernah dapat sekuntum bunga pun dari abg.. ada bgtau dia.. tapi dia kata kalau bagi bunga layu..hu3

    ReplyDelete
  15. rahmah...romantik ke? buleh la...hihi

    ReplyDelete
  16. kak sofya, fresh flower...mmg cepat layu kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...