Monday, September 5, 2011

Flashback: Sehari sebelum Syawal

Selamat kembali bekerja ye semua. Hari ni kita main flashback je dulu hokeyy....

Edisi tunjuk rajin #1, ni kalau kat rumah sendiri lah kan....jangan harap aku dapat kupas bawang sampai berkilo-kilo. Tapi kat rumah MIL, boleh pulak....langsung tak pedih mata. Gamaknya kupas kat open air kan. Tak pon MIL aku dah jampi-jampikan bawang tu...haha



Deretan lemang ni, BIL yang uruskan. Sedap lemang nih. Aku cuma makan part kepala ngan ekor je...hehe.... siap rebut2 lagi ngan biras aku yang lelaki sorang tu...huh. Kasik la can kat aku plak. 


Edisi tunjuk rajin #2, aku buatkan makaroni bakar, nasib baik tak puasa last day tu...aku la yang jadik food tester....hehe...but still, makaroni nya kureng sket...dah lama tak buat. Hilang skill :(


Last but not least, ini baju yang aku jahit untuk dipakai malam raya. Almaklumlah kat nismilan ni, malam raya tu ada sesi takbir raya dari rumah ke rumah. So, nak kasik nampak suasana raya tu...aku buatkan baju kurung dan baju melayu merangkap baju tidur bebudak ni...hehe


P/s: Apa korang punya cerita sehari sebelum syawal?

22 comments:

  1. Sehari sebelum raya, kakcik pergi cari dan beli lemang panas untuk dimakan dengan gula. :) (makan waktu malam la...)

    ReplyDelete
  2. sehari sebelum raya sakan cari barang2 utk masak pg raya kat penang yg mostly dh habis.. huhu

    ReplyDelete
  3. sehari seblom syawal sy and ujang pi cr baju raya dari kajang-jln TAR-bangi...last2 bli nya kt bangi jugakkk..haha wat sakit kaki je berjln..iskisk~ =)

    ReplyDelete
  4. kemain posing kat dapur~keh keh~

    ReplyDelete
  5. sehari sebelum raya..
    pagi sampai tenghari shopping tak hengat di Shah Alam.. petang atok sedara buatkan nasi impit dalam tin susu..
    buka puasa kat pondok depan rumah bersama 4 buah keluarga..

    gambar belum upload sebab belum ada mood..

    ReplyDelete
  6. sehari sebelum puasa?!
    akak ngan abg sibuk kemas rumah.. luar dan dalam..
    sakit pinggang2 sebab basuh 4 ekor ayam sambil berdiri..
    n bukak posa ramai kat umah mertua (dekat je)..

    ReplyDelete
  7. sehari sebelum raya kitorang masak sama2.. :D

    selamat hari raya...

    ReplyDelete
  8. kakcik...beli lemang eh...lg best kalo buat sdiri :)

    ReplyDelete
  9. Chekgu...mana taknya, org pakat beli barang nak masak

    Yana...akak ada gak tawaf Bangi, hari ahad tuu

    bujal, saya tak posing...tapi kebetulan suami snap gambar time tangan tengah bercekak di pinggang...hihiii

    ReplyDelete
  10. ai...nasi impit lam tin susu? unik tu.

    kak sofya....kitorang kalo keje2 camtu sumer bala tentera lelaki yg kerjakan...hehe

    ReplyDelete
  11. amiyo...selamat hr raya juga utk kamu

    ReplyDelete
  12. mmg menantu mithali ni wani.. he..he.. cantiknya baju raya cum baju tido anak2 tu.. nmpk ceria sgt..

    ReplyDelete
  13. kak hanis..tk mithali sgt, byk yg malas dari rajin...hehe

    ReplyDelete
  14. kan i dah datang ni...
    selamat hari raya...rajin2lah tolong MIL yer...

    ReplyDelete
  15. tunggu next N3 i ok...ingatkan tak da yg cerita sebelum raya...ada geng juga rupa2nya....hehehehhe...

    baju bebudak tu samtek lo....

    ReplyDelete
  16. NP..thanks for coming :)

    kakD...sila2...hehe

    ReplyDelete
  17. banyak nya lemang...
    best..
    umah akak ada lemang 4 batang je..
    beli..
    nak buat tak de sapa nak mengelola..

    ReplyDelete
  18. kak diana...tu pon tak cukup...huhu...raya kedua dh abes :(

    kakliza...malu ai...hihii

    ReplyDelete
  19. alahaiii comelnya baju adikberadik tuh ... untung dorang dpt mak yg pandai menjahit ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...