Tuesday, September 6, 2011

TERbeli perabot pulak dahhh

Semalam TERlebih masa TERluang maka TERklik website mudah.my lantas TERberkenan meja makan bulat marble 6 seater ni dan TERhubung owner lantas TERbuat appointment nak jumpa gi tengok barangnya.

Kebetulan pulak owner tu di Puchong gak, maka memang bernasib baik lah. So, malam semalam sebelum ke Carrefour tu, ajak suami di rumah pengiklan ni kan. Sekali tengok, suami terus jatuh chenta. Kondisinya sangat2 baik lagi walau dah pakai 2 tahun. Jenis orang cermat kan. RM 350 je untuk set meja makan ni.


Maka TERbayar lah deposit dulu. Sebab nak arrange kan transport hujung minggu ni.

Hari ni baru aku rasa menggelabah kontek2 lawyer kalau boleh nak dapatkan kunci dalam seminggu dua. Jenuh nak mengusung meja marble ni ke sana sini. Berat kemain. Kena guna tenaga 3 orang lelaki gagah perkasa baru boleh angkat.

So, minggu ni aku nak kerja keras kejar lawyer soh buat keja cepat...haha...Mudah2an boleh terus angkut meja tu ke teratak baru kami...hihii

P/s: Kitorang dah set konsep kayu2 (apa tah namanya konsep ni) kat rumah ni, biar nampak ala2 klasik... kerusi pon nak beli yg kayu je...tak mo sofa2....nanti jadi tempat orang buat 'peta'...haha

29 comments:

  1. tak mau sofa2 jugak..
    kalau kotor susah nak basuh.:p

    ReplyDelete
  2. waaaa .. makin berseri rmh dia.

    ReplyDelete
  3. sikit2..lama2 penuhlah perabot nanti

    ReplyDelete
  4. betul tu kak diana...kayu ni makin lama makin cantik...kalo sofa kain, makin lama makin nmpk lusuh kotor dll even boleh basuh pon.

    KC...berseri cara bajet org ciput :)

    mamaEma....rumah mmg dh full ngan perabot...tp ni edisi gatal nk tukar...ahaha

    ReplyDelete
  5. EH!! MURAH TU..CANTIK PLAK..KLU KIT EPUN TEEERRR BELI GAKKK..HHIHIHI

    ReplyDelete
  6. wah! rumah baru, meja makan baru...:)

    ReplyDelete
  7. mmg berat meja marble ni.. harap2 dapat masuk terus ke rmh baru.. senang kerja kan wani.. bestnya nak masuk rumah baru.. bau rumah baru pun best..

    ReplyDelete
  8. PR..yup...

    SN...murah kan?

    kak yus...bukan meja baru, meja terpakai :)

    kak hanis....wahhh baru pes taim dgr bau rumah baru...hehe...sebelum ni wani tergila2 bau novel baru je...haha

    ReplyDelete
  9. sangat murah

    ayu beli rm 1800 tau.....
    ayu pencinta kayu gak...
    tapi tulah en zalie nak gak sofa..
    benci tau..

    ReplyDelete
  10. sis ayu...tu la rasanya harga pasaran almost 2 K kan

    ReplyDelete
  11. murah tu rm350 je..tp sy xminat jenis meja mkn bulat..sbb byk mkn space..kt rmh mak guna meja bulat..hihi~

    aa jgn lupa wat ouz warming ye kak =)

    ReplyDelete
  12. mula2 fikir cam mkn space jugak, tp since bahagian hall dh nmpk lapang sikit sbb tak pakai sofa2 gedabak ni mybe ok la kot...hehe

    eh....hse warming yana dlu kan :)

    ReplyDelete
  13. miss DJ wani : wao!!!lawa meja ni, xde hal lah walau pun 2nd hand kan? janji best...berbaloi lah kalo dapat harga 350 je...('',)

    ReplyDelete
  14. Bro Monday...tu yg rasa syg betul kalau tak grab...pejam mata je lah untuk 350 ni :)

    ReplyDelete
  15. hehehe..sib baik kiter dok umah sewa lg..kalo tak kiter pon berebut set meja mkn tue ngan awk..suke sgt set meje mkn camtue..hihihi ;p

    ReplyDelete
  16. sallam,

    Cantik lagi set meja tu walaupun dah 2nd. hand.

    ReplyDelete
  17. kalau saya pun suka kayu2..kayu jati the best.. bestnya ibu muda nak masuk rumah baru..

    ReplyDelete
  18. tak pe....yg penting terrrrrrcantik kan meja ni......

    ReplyDelete
  19. he...he....PC kita TERrosak so akan TERjarang jalan2 kat sini....ahakz...


    itu pasal org tak suka sofa erk...takut org buat peta...den suka sofa...sebab den suka buat peta....ahakz

    ReplyDelete
  20. saja je ter, ter, memang nak beli pun..kan.

    ReplyDelete
  21. wah wah wah...kelas gitu wani..sempat lagi ye sambo 1set hihi..

    umah kakNo pun banyak guna kayu..alasan abang senang bila anak2 tumpahkan makanan, lap je..klo pakai sofa2 ni kene basuh la plak kan..anak2 kakno ni lasak wani oooi huhu..

    ReplyDelete
  22. semua ter.ter ye?...nampak nya best lah tetamu beraya ngan kerusi baru

    ReplyDelete
  23. oya....ni pun wani berebut gak tau...tp rezeki wani dtg dulu...hehe

    LL...wani suka beli perabot 2nd hand jika brg tu masih elok lg...

    chekgu...konsep kayu2 ni mcm ala2 rumah kg je kan..hehe

    kakliza...sekali sekala...haha

    ReplyDelete
  24. ya...yeszaaa...yg penting meja nya cantik lg :)

    jeBat...haa...ekau la yo spesies suko buek poto ni haa!

    abu muaz...actually mmg dlm perancangan dah, tp bukan dlm masa terdekat ni..hehe

    kakNo...betul tu...leceh nk basuh2 ngan bebudak ni kan

    Diana...tetamu tk sempat kot beraya ..coz xde open hse pon..hihi

    ReplyDelete
  25. bessnya ada rumah baru,.. tp kalu anak2 kecik lagi,.. sofa ke settee ke.. abis jd tempat lompat katak dia orang..

    ReplyDelete
  26. tu la risau gak anak2 baru nk membesar ni..

    ReplyDelete
  27. wah ok sangat la harga meja tu..
    mesti wani dah xsabar2 nak masuk umah baru kan..
    akak doakan moga dipermudahkan dicepat2kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...