Monday, May 23, 2011

Broadband guna prepaid anyone???



Salam pagi Isnin semuanya... hari ni aku cuma boleh schedule kan je kesemua post kerana tugasan yang berderet menunggu... So, nak mulakan pagi ni dengan mende alah kuning ni...hik hik hik...

Ada sapa2 pakai broadband prepaid digi ni tak? Setahu aku, setakat ni digi je kan ada? ke lain2 telco dah ada, tapi aku je yang tak tau???

Prepaid internet ni aku beli minggu lepas lagi- tapi sampai hari ni still tak try lagi. Aku nak match kan ngan modem yang aku guna masa dengan celcom dulu...tapi bukan modem celcom...aku punya yang cap hua wei tu...eh..betul ke ejaan tu.

Agak2 korang, boleh ke guna ek? Aku tak sure modem tu lock ke tak..huhu..kalau tak boleh, lebur la duit aku. Terpaksa beli modem digi plak :(


17 comments:

  1. saya dah 2 tahun guna broabbadn prepaid

    maxis & celcom pon ada..
    saya guna celcom..
    bli modem dia dalam 170
    pastu bli satu simkad celcom khas utk internet
    Rm18/week

    ReplyDelete
  2. modem tu apa2 nombor pon bole pakai..

    ReplyDelete
  3. oh..ye ke nana...hurm...nmpk nya promoter digi tu saja la taku2 kan saya katanya takut tak boleh pakai :(

    ReplyDelete
  4. Eida sedang guna Digi prepaid ni.. Hehe..
    Apa apa modem still boleh masuk. Eida gune Prolink. Bukan modem Digi pun.. Beli asing.

    Sangat jimat ! Loikee =p

    ReplyDelete
  5. Rozie pun pakai modem Huawei gak. Boleh jer modem tu. Semua telco blh pakai.

    ReplyDelete
  6. xpernah guna lg berukband jenis prepaid..tp pernah la dgr..haha..kazen sy guna YES..tp ssh nk cr outlet YES..=.=

    ReplyDelete
  7. oo..kzila pon baru dgr.pasni bleh gak beli ,senangkan..:)

    ReplyDelete
  8. eida, jimat kan...rugi je pakai postpaid..kadang2 jarang online guna bb ni

    ReplyDelete
  9. wanii, akak pakai streamyx ja..
    tak pernah pernah lagi terpikir nak guna broadband

    ReplyDelete
  10. rozie, boleh? wahhh...excited ni nak try :)

    ReplyDelete
  11. Yana....YES? tak pernah dgr lagi

    ReplyDelete
  12. k' Sofya... nak pakai streamyx gak..tp bila pk2 balik nak pindah nanti, leceh...so pakai BB prepaid ni dulu lah buat sementara :)

    ReplyDelete
  13. k'zila...untuk org yg jarang2 on9 kat rumah, berbaloi rasanya pkai prepaid internet ni kan. beli bila nk guna je :)

    ReplyDelete
  14. ouchh.. saya memang tak andai guna nii..selama n guna internet bila kat opis pakai hp jee..

    ReplyDelete
  15. kakNo pun baru tau gak ni wani..

    ReplyDelete
  16. farah....saya pon banyak guna hp je utk browse internet :)

    ReplyDelete
  17. tu la kak No...kita ni tertinggal ketapi...hihii

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...