Tuesday, May 24, 2011

Keselamatan rumah itu penting

Korang selalu tengok tak rumah-rumah yang ada sign ADT? Dulu-dulu aku memang tak tahu, menda alah apa la tu kan. Tapi bila dah sibuk nak ada rumah sendiri tu, baru lah aku usaha searching...owhhh....perlindungan rumah rupanya. 

Agak-agak korang nak kan perlindungan rumah dari perompak, kebakaran atau pencerobohan dan seangkatan dengannya, 


So far, aku rasa sangat2 penting untuk orang-orang yang jenis tido mati ni kan. Yang jenis rumah dah bergegar dek gempa bumi baru terjaga dari tidur. Tapi aku setakat ni tak macam tu lah. Bunyi orang melangkah sikit je aku dah terjaga. Dengar orang bercakap pon aku dah tak boleh tidur.

Sebab tu aku ni manjang je hangin ngan jiran sebelah rumah. Kol 12 tengah malam pun nak memekak repair keta. Dah la garaj dia tepi bilik tidur aku...nak bergesel pon tak senang!

12 comments:

  1. hehe..wani o wani...sumbat la tinge dengan headphone :)

    ReplyDelete
  2. akak ni mcm sy lah..light sleeper..huhu~ klu ada bajet lbh bley la amek service ADT tu kan =)

    ReplyDelete
  3. maya... sumbat headphone kang tak leh tido jugak :)

    ReplyDelete
  4. yana...kena tgok bajet dulu kan.. :)

    ReplyDelete
  5. siapkan kapas banyak-banyak.

    ReplyDelete
  6. gam Uhu..kang sumbat kapas sampai tersumbat plak

    ReplyDelete
  7. kak liza..banglo2 seswai lah kot :p

    ReplyDelete
  8. Alarm sistem penting sekarang ni, byk kes pecah rumah & rompak..kalau kita tgl p kerja pun rasa aman kalau ada ADT ni hehe

    ReplyDelete
  9. betul tu wani..tp kosnya pun boleh tahan gak kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...