Tuesday, May 17, 2011

I am Malaysia’s Top Female Blogger 2011

MODE: STICKY POST 
(until aku rasa puas ati...kih kih kihh)


Tajuk tak agak-agak kan...kih kih kih... Takpe...kita berangan dulu... Harap-harap boleh jadi kenyataan kannn... Walau pun aku bukanlah blogger wanita ternama macam Red Mummy, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha atau Fatin Liyana, tapi kalau contest dari Sandra Azwan ni, aku mesti nak join punya... Ok Sandra dear...let's check it out! 

1) Tell us about your blog in 70 words or less. 
(When and why you started it, how often you update, and your viewers)

Blog ni aku create hujung tahun lepas. Sebagai alternatif kepada blog ceritera keluarga (Klik SINI) yang dibuka oleh Encik Suami. Memandangkan itu ada lah blog anak-anak, maka makin lama aku rasa kurang sesuai untuk aku bercerita mengenai kehidupan peribadi aku sendiri yang lebih berkisar mengenai kerjaya.  

Manakala blog ini pula aku dedikasikan kepada suami tercinta (update hampir setiap hari). Andai kata aku pergi dahulu, maka si dia boleh la membaca catatan aku ni sebagai pengubat rindu. Itu lah tujuan asal aku membuka blog yang ini. Dinamakan deejaywani.blogspot.com kerana dengan nama itu lah kami berkenalan di radio, berjumpa, bercinta dan kemudiannya bersatu :)



2) What is your personal style?


Simple. Aku orang yang tersangatlah ringkas dalam penampilan. Dek terbiasa berpakaian seragam ketika bekerja, maka tabiat itu terbawa-bawa ketika di luar. Jarang sekali mengenakan alat solek di muka, tapi sekali bersolek, boleh tahan juga lah penampilan aku jadinya..kih kih kih...

Hanya bergaya untuk masa-masa tertentu sahaja. Contohnya hari raya. Atau pun apabila aku terpaksa berhadapan dengan orang ramai. Maka masa tu aku akan kelam kabut mengorek almari..mengorek alat solek yang aku gunakan setahun sekali itu....

Seorang yang tak suka pakaian cantik, tapi suka yang selesa sahaja. Kalau berpakaian cantik, but suddenly rasa tak selesa, aku rela masuk kedai beli baru. Contoh macam kasut la, baru beli kasut...first time pakai keluar, walau ianya cantik, tapi aku rasa tak selesa, aku lagi rela beli sandal flat comfirt bata yang design nya stok-stok orang tua pakai :p  (tapi aku tak tua ye...kih kih kihhh) Well, that is me!


3) A photo of you in one your favorite outfits: 

Bukan nak bergambar ala-ala artis majalah mangga, tapi setelah aku belek-belek, ni je gambar single mingle yang ku ada...huk huk hukkk... latest punya gambar semua kelek anak :( ohhh...itu lah life ku... Tapi, ni memang favourite outfit aku... tshirt and trek suit... simple dan selesa. Tapi tengok tempat jugak lah kan...dan depends on majlis :)



4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?


Maybe, well...who knows right? Setiap kejayaan bermula dengan day dreaming dulu... Tu yang aku pegang sampai sekarang...ahaks! Lagi pun, mana la tau kot-kot ibu muda ni pon boleh jadi top...kih kih kih....


5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because? 

I admire you! Opss... silap...silap... I admire your touch.. Everything that you design, semuanya nampak tersangat lah unik, fresh dan lain dari yang lain. Sebab tu Giant kat Sabah pun berkenan agaknya kan dear? hihiiii....

*Sandra, aci tak kalau sehari dua ni ai tukar gambar...hik hik hik.. nak korek dalam PC kat rumah pulak...

30 comments:

  1. Salam..thank you sebab sudi join contest Sandra nie....kalau ade ape2 perubahan, just inform dekat ruangan komen sandra yer...all the best!;-)

    ReplyDelete
  2. thanks sandra... ada byk masa lg nk tuka gmbr b4 tarikh tutup kan...hehe

    ujang, soh yana join :)

    ReplyDelete
  3. kakNo harap semoga berjaya ya wani..loo tak perasan la muka wani time tu...lain beno hihihi..

    ReplyDelete
  4. kalaulah wani menang .. kc bangga dik. hihi.

    ReplyDelete
  5. tenkiu kak No...gambar sementara,...hihiii..

    ReplyDelete
  6. KC..suka2 je ni :)

    angan2 mat jenin dulu, mana tau kot sandra bg menang, merasa pakai baju dia design.. ai bertukar jadik ayu...kih kih kihh

    aminnnnnnn

    ReplyDelete
  7. wah...sis..ifa terpikat tgk header tue..=)

    ReplyDelete
  8. insyaallah wani ada harapan nak menang...

    ReplyDelete
  9. sofya..berangan je, buleh la..hik hik hikkk

    ReplyDelete
  10. masuk contest! bestnyer! congrats and good luck!

    ReplyDelete
  11. gud luck
    meyh join GA blog mima pulak..heee

    ReplyDelete
  12. cik mima...insya allah jika berkelapangan nanti :)

    ReplyDelete
  13. Salam. All the best. Sadra punya contest seriously interesting kan!
    bukan sebab hadiah dia, tapi die sendiri cool. i mean design baju baju dia.

    Artwork die pun awesome!

    ReplyDelete
  14. alia..tu lah sebenarnya yg sangat mengujakan AIM utk join :)

    ReplyDelete
  15. nak join tp mcm tak layak je . huuu :(

    ReplyDelete
  16. Siap buat sticky post lagi...terharu!! hehe
    Takpe, take ur time........;-)

    ReplyDelete
  17. gambar kelek anak tu la yang VOGUE ! hehehe

    good luck..nanti kalau menang bak selai kat kak Es ek :)

    ReplyDelete
  18. insyaAllah..xder yg mustahilnya dlm dunia ni wani, kan...guck luck dear:)

    ReplyDelete
  19. alaaa laaa...
    m0del lpas nie akak.....
    heee....

    g0od luck yar....
    (=

    ReplyDelete
  20. selalunye wanita yang bekerja ni suka mekap2..
    ni tak suka mekap pulak..
    hehhhe..

    ReplyDelete
  21. diana...sbb persekitaran ni penuh ngan amoi2 je, dorang ni mana reti bermekap..lama2 terpengaruh..huhu...

    ReplyDelete
  22. kakEs...kelek anak vogue eh...hehe

    ReplyDelete
  23. kak zla...mustahil kot nk menang..kita join suka2 je..hihiii

    lgpon tatau apa kriteria yg sandra nak :)

    ReplyDelete
  24. wooo..ingatkan budak sekolah mana tadi.. he..he..

    ReplyDelete
  25. moga success yer..
    ore qlate buleh !!
    hehehehhee...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...