Monday, April 18, 2011

Rumah Oh Rumah

Hurm...macam2 rupanya proses nak beli rumah ni. Lepas dari prosedur beli rumah yang aku catatkan ini, ingatkan tak de pape dah la yek... Rupanya idakkk.... aderr laeii... Aku baru tau part market value atau dikenali sebagai MV... di mana kita kena hire market valuer ni untuk membuat report berkenaan nilai semasa harga rumah kita tu. 

Duit lagiiii....huhuu.... tapi broker aku kata leh nego fees nya...hurm...wateva lah. 

Last Saturday, broker aku dah bitau ada bank dh approve loan. Tiba-tiba rasa cam tak bersedia plak nak beli rumah...erk!

11 comments:

  1. Seronok tau dik ada rumah sendiri. best .. tersgt lah best. hihi ..

    ReplyDelete
  2. wahhh..KC...wani bru je singgah belog KC td..tersama lah pulak...hihiii

    seronok ek..hurmmm...kena cari semangat yg ilang ni..ekeke

    ReplyDelete
  3. nak bayar tu yang tak sedia sebenarnya hehe
    Qema baru je start bayar loan setelah beribu habis bayar tu bayar ni utk beli rumah ni huhu
    xpe la bersusah dahulu kan..

    ReplyDelete
  4. byk kan pakai duit beli umh..=(

    ReplyDelete
  5. ujang...tu la pasal... tp tak pe...susah2 dahulu, senang2 kemudian :)

    ReplyDelete
  6. hubby akak paham le masalah2 beli rumah ni.. akak memang tak de ilmu.

    ReplyDelete
  7. eh boleh lak tiba² xbersedia nk bli rmh..adeh..mainan perasaan je tu kut sbb dh byk duit kuar...lama² ilang la perasaan tu..hehe =)

    ReplyDelete
  8. tak bersedia nk membayar yg sebenarnya...ahaha

    ReplyDelete
  9. eh nape banyak songeh benor ye wani..Abang dh beli 2buah tp takde lak nak mcm2..yg kakNo ingat Abang p bank wat loan kdian jmp lawyer..dh settle Abang p sain je..pastu bayo duit pd broker sket(sbb tulong crkan rumah)..kemudian bayo bulan2 pd bank..yg 1st tu lg la senang sbb under gomen hehe..

    sabo ye wani..klo dh rezeki umah tu milik wani go-on je..

    ReplyDelete
  10. bukan byk songeh kakNo..tp byk sgt pakai pitih...haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...