Friday, June 7, 2013

Langgura Baron Resort, Pantai Cenang : Day #3


Pheww.. mengah nak abeskan cerita Langkawi ni. Tapi sebab nak share semuanya... tu yg kuar 2 entry sehari...hihiii... Okay, 4 hari tiga malam percutian aku ada 3 hotel/resort/motel kesemuanya...hahaha.. Ni untuk malam ke tiga, balik je dari island Hopping... dgn baju lembap2...berpasir.. terus ke Langgura Baron Resort. Jam baru pukul 1pm tapi mujur bilik dah ready...dapat check in terus.

Yg ni pon aku booking sebulan sebelum. Dengan rate RM 160 per night, aku ambik yang ni sebab nak bath tab. Kat Sweet Inn tak ada kan. Cuma mahal sikit kali ni since without breakfast. Asalnya aku berkenan dgn resort lain under Baron Group ni yg ada pool. Tapi disebabkan yang ni je senang nak deal which is boleh bank transfer untuk booking, yg lain2 through agoda dll... aku tak de kad kredit :( MaliBest Resort pon ok, tapi full dah masa tu.

Resort ni terletak di belakang deretan kedai tepi jalan Pantai Cenang. Walking distance to beach dalam 1 minit je tapi ianya tak mengadap laut sebab mengadap resort yg lain plak.


Nasib baik ada paip air kat luar, dapatlah cuci2 apa yg patut dulu sebelum masuk....


2 katil double...ada connecting room...So, sesuai la untuk korang yang nak 2 bilik.


Kemudahan dalam bilik: TV/kettle/peti ais kecik - tetiba lupa namanya


Haa...ni lah tarikannya...since tak dapat hotel yg ada pool - ada tab mandi pon lg better. Dapat pool kang dimintak pelampung pulak. Baik bath tab ni je, rendam la korang puas2.




Santai je tempatnya walau sempit. Oh ya, kalau korang nak murah - RM 140 pon ada jugak untuk 2 katil double. But then bukan wooden type. Ada bangunan 3 tingkat sebelah ni. (nampak tak lam gambar kat atas ni)


Lagi yg best - dekat tepi2 resort ni ada Mee Udang Lagenda! pastu nak berspa...shopping...semua dekat sgt2! Will be coming soon in next entry!

7 comments:

  1. Masa mak tinggal di Bayview, asyiklah mak nak bandingkan dengan Hotel Seri Malaysia Alor Setar. Kami ambil 'bilik keluarga' di kedua2 hotel, tapi perbezaannya sangat ketara - padanlah dengan harganya pun... :)

    ReplyDelete
  2. hehe dulu dah pi rasa nak pi lagi tgu dorg dua besaq sikit ni

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Bila la tah nak sampai Langkawi lagi ni...tetiba je rasa dah lama tak pi ;)

    ReplyDelete
  4. Ok jgk tmpt ni..nmpk selesa dan tenang..

    ReplyDelete
  5. Salam..ada no tel tak tmpt ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...maaf sy tak save...tp awak boleh google je...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...