Thursday, June 6, 2013

Day #2 : Santai di Cenang - Coconut Shake & Babylon!

Balik je dari Makam Mahsuri - anak2 aku baru recharge energy kan. So sayang lah kalau nak balik memerap dalam bilik. Kitorang pon jenjalan area motel tu mencari sesuatu untuk membasahkan tekak. Taraaaa....jumpa Coconut Shake!


Empat gelas weii... tak leh dah nak main kongsi2 macam dulu. Masing2 dah besar dan nak minum sendiri. 

RM 3 per cup so total RM 12 - untuk minum je! Phewww...


Lepas minum, kitorang jalan2 kawasan tu... ada 1 kedai yg sgtt menarik perhatian aku utk masuk tetiba laki aku panggil soh amik gambar anak mat salleh nii... adoyaiii.... 

Sebelum tu budak ni kena marah ngan mak dia sebab jalan lambat dan asek nak peluk tiang/pokok yg dia jumpa tepi jalan...pastu lagi laki aku nak tahan mintak amik gambar? (laki aku tak paham omputeh) pheww....seram dah aku takut kena marah dgn maknya...

tapi silap jangkaan aku, mak nya sgt baikk dan mintak anak nya pose utk aku snap...haha...


Ok, back to kedai yg menarik perhatian aku tu.... Luar cam buruk aje


Tapi aku tertarik sgt tgk deko yg unik...


See... dlm kedai siap ada piano...


Butik in the bus!


Ghopanyerr ini kawasan Babylon - lupa nak snap pintu gerbangnya! Patut la jumpa ramai mat salleh kawasan ni, dan yg jaga kedai2 kt kawasan ni pon minah2 salleh yg separa telanjangg...ekekekee....

Ok cukup2 tambah dosa mata, kitorang balik bilik dulu dan bersiap utk mkn malam plak.








10 comments:

  1. Hari tu gi langkawi x oerasan plk babylon nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawasan ni tepi pantai cenang gak, agak tersorok sbnrnya even pintu gerbang dia tepi jalan je

      Delete
  2. Huh! Bahaya bawak bapak budak pi situ...hahaha...

    ReplyDelete
  3. Tak caya lah ada aksi separa telanjang... buktikan..! email kan tu gambar kat uncle... (bisik... heheh)

    ReplyDelete
  4. Kat pantai chenang mmg dh mcm tmpt omputeh dah. Tapi yg besh semua menda aktiviti ada n kwsannya bersih..

    ReplyDelete
  5. Selipar jepun lawa giler

    ReplyDelete
  6. uniknya....lain dari yg lain kan...

    ReplyDelete
  7. lawa jugak anak mat salleh tu erk...erk....

    ReplyDelete
  8. nampak gaya akak kena repeat lah ke Langkawi ni. ari tu pegi macam tak cukup masa je..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...