Wednesday, June 5, 2013

Sweet Inn Motel, Pantai Cenang : Day #2

Oraittt yuolss... jom kita kembali mengembara bersama entry aku, untuk check in di hari kedua. Setelah di google akhirnya aku tersangkut dengan Sweet Inns Motel ni. Sebabnya nak cari yg bajet, dan masih available utk cuti sekolah dan juga yg penting sekali kena berada di Pantai Cenang sebab aku tak tahan dgr cerita orang kata syokkk kat Pantai Cenang ni...ekekekee...happening katanya!

Keluar je dari Underwater World, kitorang terus menuju ke motel ni. Rujuk Google Maps jugak lah, mujur senang je cari. Tepi jalan pantai Cenang tp masuk ke dalam sikittt je. Motel ni aku dah booking sebulan lepas.. bayar siap2 RM 130 siap dgn brekpes! Murah kan?

Boleh klik di sini kalau nak booking online - http://sweetinns.net/ tapi aku book by phone call terus...


Yg ni pemandangan luar bilik kitorangg... ada tempat nak lepak2...santai2...


Dalam bilik... ada 1 katil double dan 1 katil single. Toilet nya biasa2 je, ada shower with hot water. Tab mandi tak ada. Padanlah dgn harga kann... 


TV je yg ada...seterika kena request di kaunter.


Kalau nak air panas/sejuk ada kat luar bilik. kalau korang dpt bilik tingkat atas, leceh sket la. Macam aku dapat bilik depan kaunter ni...senang.


Tapi cabarannya adalah ini.


Amik kawww... peti aiskrim depan bilik! Hahahaa... tapi mujur anak2 aku behave. Sekali pon tak beli aiskrim kat depan bilik ni. Sebab papa diorang janji beli kat tempat lain - sudahnya beli coconut shake ice blended...ada la rasa2 aiskrim jugak kann...hahaha


Pagi keesokan harinya kami check out awal jugak dalam kol 9 pagi sbb nak gi island hopping.. 

Tips utk uols... kalau stay kat motel ni, ambik je terus pakej Island Hopping dgn diorang. Tak payah susah2 nak ke jeti dengan transport sendiri dah sebab ada van yg akan datang ambik di motel. Harga pon RM 25 je per adult. Tak macam yg aku ambik dengan MRP Travel & Tours. Kena ketuk sampai RM 30.


Opss...sebelum check out, breakfast dulu. Simple aje menunya. Padanlah dgn harga kan. 

  • Nasi goreng
  • Mee goreng
  • Cereal - Cornflakes
  • Red bean
  • Coffee and tea
  • Orange juice



Mine - nasi goreng dan red bean


Auni - Cornflakes

1 lagi ada buah tembikai. Aku tak ambik sebab takut anak2 nak nanti belengas...malas nak layan! hahahaa


Yg lelaki baju belang tu staff Sweet Inns Motel. Aku dah jatuh hati dgn orang2 Kedah, semuanya baik2 je aku rasa...hahaha... berhemah je bila bercakap. Yg ni nanti aku ulas kemudian lah. 





11 comments:

  1. Okey jugak motel ni..murah..Shaz booking camner??
    dok baca entri cuti ni banyak tips yang dapat..tengs ye Shaz..senang skit keje nak cuti2 langkawi nanti..

    ReplyDelete
  2. Mak 'duduk' di Bayview. Malas nak keluar cari makanan, order dari restoran hotel je - 3 pinggan nasi goreng kampung 'istimewa' dan minuman = hampir RM90 rabak! :(

    ReplyDelete
  3. wow..cuti sakan yer shaz..:)

    ReplyDelete
  4. aku pun kalau jln2 tak suka anak comot & berlengas.
    rimas.

    ReplyDelete
  5. Betul jgk..better dok motel je..sbb bkn nk dok kt bilik.masa cutikan?..tq for sharing

    ReplyDelete
  6. wahh..thk u for the info..
    dah booking motel ni tuk sept nanti...

    thk u

    ReplyDelete
  7. wah..nice info

    dah booking motel ni tuk sept nanti tru agoda RM288 for
    2 nite, 2 room, breakfast for 2 adult..

    thk u...

    ReplyDelete
  8. sebabkan entry nih.. dah booking utk nov nnt.. kiki..

    thanks for info yer :)

    ReplyDelete
  9. kete sewa mcm mana??ada no contact x??pastu kat cenang memories motel ok x?

    ReplyDelete
  10. kete sewa mcm mana??ada no contact x??pastu kat cenang memories motel ok x?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...