Tuesday, June 4, 2013

Day #2 : Underwater World, Pantai Cenang Langkawi

Awas. Entry ni penuh dgn gambar...hehe... Sebaik je makan tengahari kat Kuah (dan sebelum tu terjah dataran lang), kitorang terus ke Cenang. Tapi sebelum gi check in disebabkan awal lg masa ni baru kol 11 pg camtu... kitorang masuk la Underwater World dulu.

Harga tiket utk 2 dewasa (RM 36) dan 1 kanak2 (RM 11 - as usual below 3 is free) - RM 47.


Singa laut kat bawah ni sangat pandai pose! Pantang nampak orang nak snap gambar - mulalah buat aksi!


 Oke, yg makhluk tuhan duorang ni x pandai pose :p


Kita masuk plak seksyen penguin ye kawan2




Minta perhatian ye. Perut tu memang berisi. Penuh dgn lemak. Harap maklum... masa snap gambar tu lupa nak tarik nafassss....hahahaaa! Sebab gambar aku yang bulat ni jugak laa maka aku tak beli gambar yg diorang snap kan pastu print atas piring tu....naseb lah! Sapa soh amik gambar aku jadi gemokkk :p


Jomm kita masuk ke zoo ikan. Ini namanya ikan pari. Ikan pari berbintik ke hapa namanyaa.. tp ni 1 st time aku tengok muka ikan pari... menyeramkan pon ada. Tapi unik... Subhanallah ciptaan Allah :)




ohh... Spotted eagle ray nama penuhnya.


Yang ni plak obor2. Sebenarnya kaler dia tak de kaler. Tapi bila disimbah lampu tu nampak la putih.







Kuda laut tengah tidooo....



Yg ni lupa plak nak baca apa namanya



2 budak ni adalah meragam. penat berjalan katanya. Kitorang plak memang tak bawak stroller sebab ada kat Puchong lagi.






Akhirnyaa...ada gak gambar berempat. Ada sorang makcik tu offer diri nak snap gambar kitorang sbb dia nk minta tlg aku amik gambar dia...ehehe....give and take gitu!


Oke, mood bebudak pon dah tak baek...so next is check in di Sweet Inn Motel. Tengok jam baru kol 12.30 tghari... Waktu check in biasanya 2-3 pm kan? Tak pe...kita cuba nasib tengok cemana :)





9 comments:

  1. Uncle aquaria yg dekat ni pon tak sampai-sampai... kah kah kah!

    ReplyDelete
  2. comel gila kuda laut tido..hahaha..

    ReplyDelete
  3. Nasib baik tak ada sponge bob kalau dak mau kena kejar obor2 tu...ngeee...

    ReplyDelete
  4. last pergi langkawi masa pregnant anak kedua huhu..sempat jg masuk ke sini..puas ati dari klcc nyer ehehhe

    ReplyDelete
  5. last saya masuk sana masa kakak tadika lagi..... lama nya..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum,

    salam ukhuwah dari bunda...
    seronoklah anak2 tu dapat jalan2...enjoy lah yer..

    ReplyDelete
  7. hmm.. masih sama lg underwater world ni.
    aku pergi jam ank sorg lg
    skrg? berderet2 ko.. hihihi!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...