Friday, December 23, 2011

Rumah itu berhantuuuuuuuu!

Pencarian rumah sewa masih belum berakhir. Sementara waktu ni aku duk kat Pasir Puteh. Agak jauh jugak sebenarnya. Sebab tu nak sewa rumah yang lebih dekat. 

Lepas dah deal dengan owner, after 6pm aku terus speed ke sana. On the way nak balik ke Pasir Puteh je rumah tu

Mula-mula sampai, agak terkesima jugak la tengok kawasan tu. Tapi takpe, kita masuk je lah tengok...alang-alang dah sampai kannn.

Pasir tu katanya nak tambak kat laman depan, since bila hujan - porch tu akan berlopak. 

Ni pulak Living Hall dia.... boleh tahan la bagi aku. 


*Entiti terpaksa di'putih'kan bagi tujuan keselamatan....ahaks!*

Dapur pon kira ok la jugakkkk *Luas-luas pun kalau tak masak, tak guna jugak kan....kihkihkihhhh*


Dah masuk ke dapur, tuan rumah pon bukak la pintu belakang....hurmmm....ada yang aku tak berkenan, sebab ada kawasan air bertakung.... tapi tuan rumah kata nak tambak. Ok tak pe.

Kebetulan, ada lah dua orang jiran tengah bermesyuarat tingkap, menyapa kami dengan ramahnya.



Jiran 1: Pindah sini ye?


Aku  : Tak la kak....baru tengok-tengok rumah je dulu...


Jiran 2: Eh, bukan dah pindah ke semalam? Dengar orang tarik-tarik almari...meja...kat tingkat atas tuu


Jiran 1: Ye lah, si *bedah* pon ada tanya jugak pagi tadi. Ingatkan ada orang pindah.


Aku  : Mungkin sebab ada orang buat kerja renovate kut.... *Akutengok muka tuan rumah dah kelat semacam*


Jiran 2: Eh takkkkk, memang bunyi macam orang pindah!



Arghhh sudah.....apa cerita pulak ni...... Adakah rumah itu berhantu?









CANCEL!

27 comments:

  1. Tak mahulah Wani... takut je kakak. Dahlah duduk tak ada En abang tak pasal-pasal tidur bilik kat atas pagi dah ada di bawah...

    ReplyDelete
  2. konpem berhantu ni wani... tengok rumah pun dah seram semacam!

    ReplyDelete
  3. hehehe...takkan ada hantu kot..cer tnye umah tu bpe lama kosong..takut jiran saja je..

    ReplyDelete
  4. seramnya...gmbr 1st tu da mcm byg2 antu da..he

    ReplyDelete
  5. huhu, seram!

    Mungkin juga tak kot, rumah akak ni pun mula2 pindah dulu selalu dengar bunyi-bunyian pelik, skrg tak lagi...

    ReplyDelete
  6. alalalala .. belum pindah hantu tu dah main 'hide n seek', ye. jaga2 wani. BTW, miss uu ..

    ReplyDelete
  7. "memang sah kompem berhantu rumah tu...hahaha...baik2 ko wani..."

    ReplyDelete
  8. Nasib baik la jiran bagitau..cari rumah lain la wani..

    ReplyDelete
  9. hoho jiran2 tu menyelamatkn akak kut..pk je lah positif..maybe rmh tu xseswai utk akak...adeyy slmt ketemu rmh sewa ye kak! =)

    ReplyDelete
  10. better not to move to this house..
    tengok pun mcm menyeramkan...

    ReplyDelete
  11. hehehe..Jgn biarkan hidup anda diselubungi...MISTERIIII ;-)

    ReplyDelete
  12. tak payah lah wani..
    tgk dari luar pun seram
    semacam je..huhu

    ReplyDelete
  13. uishh...kalau saya pun kompem CANCELLED!!

    ReplyDelete
  14. rumah tu ciri keselamatan non ado
    cer tengok koridor bertemu koridor

    ReplyDelete
  15. pasir putih tak jauh sngt dh ngn skolah sy mengajar kt kok lanas kak..hehe

    ReplyDelete
  16. erk...
    cari rumah lain la
    wanie..
    akak baca ni pun naik seram dah..
    dah la malam ni..
    huh!!

    ReplyDelete
  17. umah nmpk luas n cantik... tp...mmg horor!!

    ReplyDelete
  18. Rindu kamu dik.jgn la dah la hubby takda kan?jgn ...gerun

    ReplyDelete
  19. jangan carik pasal, carik la rumah lain.

    saya memang penakut..heheee

    ReplyDelete
  20. hohohoho serammm.....nasib baik cancel hehe...

    ReplyDelete
  21. mak aihh..kalau saya pun kensel amik rumah tu...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  22. em cari rumah lain la dik..lain macam je bunyinya.dah la umah macam tak siap je

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...