Tuesday, May 29, 2012

Pengalaman terbang yang mencemaskan!


Oke. Baiklah. Gambar atas tu hiasan semata-mata. Ni nak cerita pasal percutian 6 hari 6 malam di Teratak Kecil aku... ^_^

Selasa 22 May 2012.

Flight asal kol 9.50pm. Tapi delay sampai lah 11.30pm! Fuhh... Kalau aku sorang2, lain cerita lah. Ni heret sekali dua beradik ni haa.. Bayangkanlah kesemputan aku kan. Dekat2 gate nak bukak, si adik berak...gi basuh dulu...Mujur sempat.

Oke, yang tu tak cukup cemas. Nak lagi cemas?

Isnin 28 May 2012.


Flight jam 7.15 am. Kena masuk opis 9.00 am. Tak pe tak sempat on time. Janji kol 11 am ada dalam konti. Ohh....tak boleh! Bos aku cuti, so nak kena ganti dia baca 'Info Cakno dan Cuaca'. Kena prepare skrip lagi. Oke, tolak tepi dulu yang tu.

Jam kunci jam 5.30pm. Ye lah, dari Puchong... standby takut jalan jem pepagi Isnin ni kan... Malam tu balik dah lewat dari Shah Alam. Pos anak-anak kat Bonda, dia nak bawak balik Lipis seminggu dua... So, aku fly sensorang lah balik KB. Sempat lagi singgah UpTown S.Alam, cari beg...since beg kat rumah tu zip rosak... Merayap...jalan dua-duaan....berchentaa kejap...balik rumah dah pukul 1++. Mandi-mandi...tido!

Sedar-sedar... What???? 6.30 am??? Flight kol 7.15am! 45 mins ni...apa yang sempat???

Laki bini terjun katil...pakai baju apa yang ada depan mata... heret beg...zasssssss...berlari keluar rumah, pergi kat parking. Si suami tekan pedal minyak sampai 160! Langgar lampu merah yang ada...hon keta2 yang lembab pepagi ni tapi nak duk line kanan.... kelentung kelentang sana sini... potong keta kut bahu jalan (AMARAN: INI AMAT MEMBAHAYAKAN. SILA JANGAN TIRU).

Tapi aku dah standby skrip andai ditahan pak polisi, siap nak mintak dorang escort aku ke airport kalau kena tahan! Tak peduli! Janji kol 11am aku ON AIR! Tapi Alhamdulillah, walau keta banyak...tak stuck dalam jem yang jenis keta tak gerak-gerak tu kan. Mungkin sbb cuti sekolah dah mula.

Sampai je kat Kaunter Check In tu.... laki aku parking siap muka keta nak masuk building lagik! Aku meloncat keluar keta...'hungga' gi check in... Utk luggage dah close... Dengan muka tak mandi pagi pucat lesi,

"Bangg....flight saya ke KB ni....sempat lagi takkkkk...tolonglahhh saya nak balikkkk" siap berdrama dgn memek muka lagi...haha

Tengok-tengok jam...7.05 am. Oke, selamat, jam yang aku tengok dalam bilik tidur tu rupanya cepat 5 minit. Jam dalam keta yang aku dok jeling-jeling tu pulak cepat 10 minit! Tenkiu lah jam-jam ituuu....mencemaskan aku sangat! Masa ada 10 mins...berlari plak ke Balai Berlepas... Sampai-sampai part meraba badan.. Polis kt epot tu siap tanya...awat dik, mengah giler ni...adoi...tak sempat aku nak bercerita...takut ni kena tinggal flight...zasss... aku jalan depan.... STOP! Patah balik...Termasuk jalan nak ke toilet rupanya....kih kih kihh

Alhamdulillah. Sampai je kat Balai Berlepas, sempat duduk kejap lilit shawl yang aku sangkut atas bahu, pakai cardigan... tengok bawah....lhoo...sarung selipar je? Belasahhh! Then gate bukak....

Ya Allah...rasa nak sujud syukur kat tengah-tengah landasan tu tau! Legaaaa sangat!


Lepas konti plak, melayan si amirul ni ajak aku ke Majlis Aqiqah Qhaliff.. Kak Zila pon ada jemput, tapi memandangkan aku kecemasan begitu..tak boleh nak wat keputusan awal-awal...hehe.. Last-last pegi jugak! Cilok gambar dari Blog Ben ya... Kamera tinggal kat Puchong...huhu...tu la...kelam kelibut lagikkkk...


No. 2 kecikk lepas Qhaliff ^_^ ngeeee.....

P/s: amirulll... komen kan link blog...malas nk korek...haha...Lynn dan Dila jugak dehh :)


24 comments:

  1. pah saya braso menggoh(letihhhh)baco entry ni.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru jong baco..jong hungga ni...haha

      Delete
  2. he he .. lama tak dengar perkataan hungga tu...
    ya hungga wanie hungga...

    ReplyDelete
  3. fuh.. memang cemas.. rasa macam semput bila baca.. tuan punya badan apatah lagi..

    ReplyDelete
  4. Hamboihhh! sampai malas nak korek tu. >.<

    Nah! http://aarmirul.blogspot.com

    #Cepat Edit ! bhahaha. ;P

    ReplyDelete
  5. ktorang yg dgr pn cemas je td...nasib baik kak shaz sempat...=p

    seronok dpt jmpa n knal2 dgn k.shaz..hope lpas ni bleh jmpa lg...=)

    ni link nya lynnlinda.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Kakcik baca pun rasa kakcik yang 'berlari2' sama! Masa kat KB, nampak billboard gambo Wani, tapi tak sempat nak snap. :(

    ReplyDelete
  7. Acu yg baca nie pun terasa cemas nye

    ReplyDelete
  8. termasuk jalan ke toilet eh...

    mat bond ada toilet terbang. penah tengok? ekekekek!!

    ReplyDelete
  9. nice to meet u k.syaz...

    tu laaa...xsmsti yer kita rancang jadi kan...
    tapi seb baek cite k.syaz jadi...heheee...

    ni link nya...
    http://diladayu.blogspot.com/
    http://adilaidayu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. adehh..aku sama rasa mengah+cemas baca entry ni..dalam ati siap debak debuk..boleh ko eh.. haha..seb baik sempat..eh keciknya ko wani!!

    ReplyDelete
  11. fuhh, memang betul2 cemas ni kak. fai pun terasa macam tercungap2 ni. macam fai pula yang alami situasi tu. hihi... alhamdulillah selamat juga sampai ^__^

    ReplyDelete
  12. KC yg baca pun blh terasa kecemasannya. Hehehe.

    ReplyDelete
  13. ingat akak sorang je rasa cemas membaca,,rupanya ramai gak begitu..memang cemaslah!

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum. sungguh mencemaskan.....

    ReplyDelete
  15. hye k.shaz..dok puchong ek rumah hubby ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah puchong tu rumah akak...tp hubby yg tlg jagakan...hehe :p

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...