Saturday, February 4, 2012

Deretan gambar tu tak mengubat kesunyian aku

Terkelip2 mata memandang ke siling... Pandang kiri, kanan..tgok depan semula. Ya Allah..kosong je hidup ni rasanya.

Si bujang masyam tu, nak harap dia teman? Awal2 lagi dah lentok. Teringat kakak..kalau dia ada, mesti x menang tangan aku layan kerenah dia. Tambah2 lg sekarang ni makin petah bercakap. Ada2 je yg nak ditanya. Bak kata mak aku, like mother like doter lah si kakak tu.

Kat bapaknya tu tak lah rindu sangat *sapapercayamemangbengong* Cuma bila part nak buang sampah, nak tebuk makanan dlm tin, nak basuh dan jemur baju..memang terasa sgt2 lah ketiadaannya. 

Part isi minyak keta pun sama..huhu.. Sumer aku dah kena buat sndiri. 

Ya Allah..rasa macam hilang sebahagian nikmat dunia buat smntara waktu ni...

20 comments:

  1. wanie, awak hilang nikmat dunia sementara sajer...tapi suami masih ada..cuma jarak jauh jer...

    cuba bayangkan net yang hilang semua tu secara kekal.. semua kena buat sendiri apa yang wani cakap tu untuk selama2nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Net..kadang bila kte ni trleka asek pandang ke atas je, ni la jadinya. Terlupa ada insan yg diuji dgn lebih hebat.. Thanx sis, menyedarkan sy

      Delete
  2. ala siannye, sabar2 hehe, sy pon can tu, kalo bab isi minyak kete n bukak tin msti incik abang yg kena buat, kalo tak mati kutu jawabnye, *sbnarnya boleh buat, tapi saje malas nak berusaha* kihkih...

    salam perkenalan, done follow
    http://www.amirastudios.com/2012/02/buku-pendidikan-kanak-kanak-tentang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dh jd ibu tinggal ni, segala kerja kena pandai buat sndiri.

      Breastfeeding sambil drive pun confident je buat.

      Delete
  3. Sabarlah Wani. Semuanya hanya untuk sementara, InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. Salam,
    LF dan isteri mendoakan kesejahteraan. Salam kepada abangnya

    ReplyDelete
  5. Wanie, Salam Maulidur Rasul 1433 hijrah, salam dan selawat ke atas Rasul junjungan kita Nabi Muhammad SAW.

    sabau ye,tak lama lagi InsyaAllah segala pengorbanan tu berbaloi.

    ReplyDelete
  6. bergenang air mata baca entri kamu dik.tabahkan hati..akak hrp tak lama lg keluarga kamu akan bersatu

    ReplyDelete
  7. part tido bawah tiak memalam...part sembam atas bahu bila rasa stress..part gurau senda..part..part..part..
    sampai bila kena dok pjj ni sampai bila2 kah atau sementara shj?
    sabar ekkk..betul tu ade org selama2nya kene buat sorang2 kan.

    ReplyDelete
  8. jika kekadang mama kena buat sendiri semua tuh pun (wlpun ada laki lg..) mama pun rasa sama spt wani.. sian kat diri sendiri.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. hik..hik....den mmg menggong bila percaya yg hang tak rindu kat bapaknya...ahakz...ahakz

    ReplyDelete
  10. salam kak wani..

    bertahan yer! :)

    ReplyDelete
  11. bersabar ye shaz.. dugaan tu.. buatla sesuatu yg buat shaz tak fikir sangat perkara2 tu.. bukan apa.. nanti makan diri..

    ReplyDelete
  12. tak boleh tahanlahhh kalau kak liza ni.

    ReplyDelete
  13. sabar ye wani! wani pasti boleh lalui semua ni... kuatkan semangat! husband wani sentiasa ada di sisi untuk wani..

    ReplyDelete
  14. hmmm...itulah yang akak tak boleh tahan...berjauhan dengan suami dan anak-anak..tapi tu lah dugaan dan pengorbanan Wanie..mencari rezeki...sabor jer ler..

    ReplyDelete
  15. sabar ye wanie..
    semoga itu akan mengeratkan lagi rasa sayang..:)

    ReplyDelete
  16. dugaan hidup berjauhan...hope kak an tabah dan terus tabah...lama kak na tak datang sinikan...

    ReplyDelete
  17. sedih plak k.zla baca...mmg berat kalo berpisah dgn insan yg kita sayangi ni kan...tp tu semua pasti akan mengeratkan lagi kasih sayang wani dan suami serta anak2:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...