Monday, August 24, 2015

Mimpi Ngeri 2014

Petang-petang ni tiba2 rasa nak throwback sikit memandangkan 2014 langsung tak ada entry di blog ni. Sekurang2nya nak catat serba sikit supaya tak lupa.

Januari 2014 mimpi ngeri aku. Tua2 baru nak kena chicken pox. Ke demam campak tah. Tak dapat aku bezakan dua tu. Puncanya daripada kedegilan seorang ibu di taska budak2 ni duduk. Dah tahu anak kena penyakit berjangkit, tetap nak hantar ke taska. Habis dengan cikgu2 pon  kena.

Masa ni aku pakai mask ada la dalam 3 ke 4 minggu jugak. Memang penuh parut kat muka. Rasa tak tahu nak sorok muka kat mana. Nasib baik kerja dalam konti sorang2 je kan. Cuma memang aku elakkan terserempak dengan orang ramai.

Dalam gambar berlabel 2014 tu kira2 sebulan selepas dijangkiti, ada event kot masa tu.. tu pasal gigih tempek mekap tebal2. Gambar tak ada filter ye. Cuma mekap memang tebal. But still nampak parut2nya kan.

Yg kiri tu gambar sekarang. Alhamdulillah ... setelah setahun lebih pudar jugak parut tu. Mula2 ada la pakai skincare tapi bertahan 2 bulan je kot then give up tak pakai apa. Cleanser pon tak ada.

So entry ni bukan promote skincare ye..hahaa.. bebaskan kulit wajah anda dari produk2 chemical..tu yg aku amalkan selama ni.


7 comments:

  1. hok peting lonih koho comei ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. memang tak pakai apa2 ke? ada makan supplement lah yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszaa... sy ni kalau ada krim apa2 pon hangat2 tahi ayam je.. pakai sminggu dua pastu campak tah ke mana. Supplement pon sama. For now mmg xde ambil apa2.

      Delete
  3. xsangka erk org tua pon blh dapat chickenpox jgk..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...