Friday, May 31, 2013

Cuti - Cuti Utara : Perjalanan Kota Bharu - Kedah

Wahh.. eksaited ni nak hapdet blog... Sebab ada banyakkkk gambar dalam phone...haha... So haruslah kita story mory kann... Oke, jomm!

Perjalanan dimulakan seawal jam 4.30 pagi. malam tu punya lah eksaited...dapat tido 2 jam je kaww... kol 12 lelap, kol 2 pg dah terjaga tak leh tido...pastu siap2 terus la... jam 4 kejutkan anak2...mandi siap... Turun dari rumah kol 4.40 pg camtu la... pastu elokk dah nak sampai Pasir Mas, tetiba teringat baju nk pakai gi kenduri elok tergantung kat pintu bilk lupa nak bawak!

Apalagiii....bersedia tadah telinga dengar laki membebel...nak tak nak memang kena patah balik... so, start semula perjalanan dalam kol 5.10 pg camtu. berenti Subuh di area Ayer Lanas kalau tak silap. Lepas tu perut dah mula berkeroncong, start lah cari kedai2 makan...

Sekali melintas Banjaran Titiwangsa...

Subhanallah... 

Masa ni dlm pukul 7.50 pg... memutih awan tawww... cantik sangat pemandangannya. First time ni nak lalu Grik... taktau plak ada pemandangan macam ni kat atas sana. Sejukkkk sangat!



 bebudak ni pon tak tahan berlama-lama kat luar... Cepat2 amik gambar dan terus ajak masuk keta.






Dalam setengah jam macam tu kot kalau tak silap, kitorang sampai plak kat tasik Banding ni... Subhanallah... tak kurang cantiknya pemandangan ngan kat atas tadi.... pagar ni bukan senget, tapi sebab snap masa keta tgh bergerak kann.. matahari tengah naik tu, dlm kol 8.30pg camtu



Then nampak ada exit ke Jeti Pulau Banding, kitorang pon turun lah dengan harapan ada kedai makan, yes! Kedai baru bukak... Kitorang merasmikan nasik lemak kedai ni...haha... taste? tak lah sedap sangat tp boleh la buat alas perut. Makan panas2 kat tempat sejuk ni semua pon rasa sedap.


yg sedapnya sebab ikan bilis baru goreng, panas2 lagi dan rangup! harga pon standard je.. 8 hengget 9 kupang kata pakcik tu untuk 2 gelas air dan 2 pinggan nasi lemak. Anak2 bersuap je.


Ni lah jeti Pulau banding... tempat ni sesuai sangat utk kaki pancing dan orang yang suka relax kan otak...


Ok... tu je utk starting... nanti kita sambung bila dah sampai Kedah atau lebih tepatnya Sungai Petani.

P/s:  Korang pernah tak buat kerja patah balik ni? 

9 comments:

  1. dah lama tak pergi bercuti... inshaAllah hujung tahun ni plan nak gi Kelantan dgn baby.. hehe

    ReplyDelete
  2. awak kat atas awan!!!!
    kool!!!

    ReplyDelete
  3. Pernah!!banyak kali kot..kahkah..

    ReplyDelete
  4. seriusss Ayu dh pernah alami..
    wlpun penat sgt syokkk
    lelagi view kedah-kelantan masih asli.

    nanti sambung lg wani. Ayu pi thun 2004 edisi jelajah Seluruh semenanjung Malaysia selama 5 ari. pasti byk perubahan mklumlah 9tahun blalu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, perghh sedaknya duk atas bukit makan angin! hehehheeeee

    ReplyDelete
  6. Kc suka sgt kalao kelik kelate ikut Tasik Banding. Pemandangan cantikk sgt

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    X penah merasa dok atas awan macam tu ;)

    ReplyDelete
  8. wani!!!! takleh jadi nih! kite kene lalu kat situ jugak someday soon! giler ohsem view dia!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...