Thursday, June 7, 2012

She's a cleaner but....

Sebaik mendapat panggilan telefon dari seorang rakan yang meminta untuk aku cari daun inai... (kisahnya later lah)...then aku gegas la gi carik...

Pastu, aku tanya lah kat Ma (cleaner opis)...ok beress... kat umah Ma ada... Abes konti kol 3pm, aku gegas anta Ma balik umah...nak kutip inai...

Bila sampai je area rumah Ma, member sorang lagi ni menjeling kat aku... Masa ni aku tak faham lagi apa makna jelingannya... Tapi aku kagum masuk kampung Ma ni sebab umah banglo sumer besar-besar dan chanteks-chantekss sangat!

Suddenly Ma mintak belok kiri... aku pon macam...err....


What????


Sayangnya....punya la aku terlopong tu sampai lupa nak snap gambar.

She's a cleaner, but she has a BIG bungalow... double storey lagi kau! Duduk dengan anak-anak dan cucu... Only then I know..

Dia kerja sekadar mengisi masa terluang... Bukan sebab nak carik sesuap nasik pon. Sebab anak-anak pon quite senang jugak since they do business.

So, layan je lah gambat-gambar sekitar Majlis Berinai 'ringkas' ni.... 






20 comments:

  1. kenapa kawan tu nak kahwin kat sempadan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang ceritanya... will update later :)

      Delete
  2. Org buta ati jer ckp kelantan negeri termiskin. Blk cner segala mak bapak banglo ade. Cantik giler2 lak tu

    ReplyDelete
  3. Uncle pandai lukis inai kat tangan tu tau....

    ReplyDelete
  4. Selalu brsangka baik dgn org. Adakala, dsbbkn org itu cleaner or just pion (bdk pjbt), org2 skliling trus pndang rendah.
    Sbb tu org putih kata; don judge book by it cover

    ReplyDelete
  5. kak yus pernah jumpa orang yg keje cleaner tp pakai mercedes tau!...

    ReplyDelete
  6. waa bagusnya..bkn senang org yg dh mmg senang nk keje as a cleaner..niat dia keje pn sbb nk isi ms lapang..and yet she choose cleaning..speechless! =)

    ReplyDelete
  7. nape tak pakai 10 jari terus?
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu tangan pengantin laki tau... :p

      Delete
  8. meremang kakNo bace entri ni..mudahan Ma akan dimurahkan rezeki...amiiiin

    mcm tu la kan klo kite cr rezeki yg ikhlas serta xmenunjuk2..insyALLAH ALLAH akan sayang kat kita...

    ReplyDelete
  9. siapa sangka siapa menduga kan.. ;)

    ReplyDelete
  10. nanti stori mori tau.. nak tau cerita lebih lanjut ye..

    ReplyDelete
  11. kompem meroh mere inai k'shaz wat.

    ReplyDelete
  12. Salam kenal Ibu Muda. Tak sangka pulak ada cleaner macam tu...mungkin nak habiskan hari tua kot...akak respect dia..

    ReplyDelete
  13. Untuk mengelakkan dirty di jari tepek benda tue..ya...barulah tak comot ya...

    ReplyDelete
  14. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...