Thursday, March 15, 2012

Genap 4 tahun hari ni, alhamdulillah!

15 Mac 2008, kami dinikahkan. Dalam majlis yang cukup ringkas di Shah Alam tanpa kenduri kendara. Sebab nya hanya satu, nak mempercepatkan ikatan yang sah supaya aku tidak tinggal keseorangan di Puchong. Sebulan setengah lepas tu, baru lah majlis persandingan dibuat di Kuala Lipis. Masa tu bersanding dah bertiga...kandungan baru berusia 3 minggu masa tu...hihii....

Allah tu maha adil. Elok je habis majlis, baru aku start mabuk-mabuk. 

Semalam, masa lepak-lepak dengan 'client-client tua' dorang duk cakap, apa barang celebrate anniversary jauh-jauh kan. Tapi bagi aku, tarikh tu hanya sekadar angka je. Sambut atau tidak, tak ada beza. Yang penting ingatan. Suami aku pulak advance, minggu lepas dia dah bagi hadiah. Tapi semalam....

"Sory abg, tak leh tggu smpai tgh mlm dah. Mata da ngantuk. Nite darling. Remember last 4 years ^_^ Mmuah!"

Itu ayat yang aku SMS la kan.

Boleh pulak dia balas:

"Mmuahh. Napa pulak dgn 4 tahun lepas?"

Adoyaiiiiiiiiii.....


22 comments:

  1. Hehehe, Tahniah, moga berkekalan ke akhir hayat..hubby lupa eh? Lain kali kena terus terang..:)

    ReplyDelete
  2. Selamat ulangtahun wani..auh, lelaki mudah lupa bab-bab angka ni...hhehehe

    samalah dgn akak, akak pun akad nikah dulu sebab dapat kerja di KL...tapi masa sanding tetap berdua..setahun baru Allah berikan rezeki..

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan..semoga kekal berpanjangan...jangan gaduh2,,,gaduh2 manja takpe...ha ha ha

    ReplyDelete
  4. Selamat hari ulangtahun perkahwinan buat Wani dan suami. Jangan kecil hati bila dia tak ingat, kerana hampir semua lelaki sepertinya! :)

    ReplyDelete
  5. ASKUM,

    selamat ulangtahun, xsangka tahun kahwin, bulan kahwin sama la kita. Cuma saya kahwin 20 mac, sempena cuti maulidur rasul. moga jodoh kekal. Kisah kahwin pun seakan sama, sebab keja di KL dan sama2 bekerja di tempat yang sama. Bulan 5, baru buat kenduri.

    ReplyDelete
  6. tahniah!!..jangan ambil hati ellaki memang tak berapa ingat tarikh2 penting...:)

    ReplyDelete
  7. akak bagi alamat kat fb nanti erkh.. thanks

    ReplyDelete
  8. haii doktor... wish suruh 'eni' yg berseri pulak...eni mana tuuu...hahaha

    ReplyDelete
  9. hi sitiebby!

    sama cerita kita ye?

    ^_^

    ReplyDelete
  10. kakcik

    mmg tak tacing pon...dah kalih ^_^

    ReplyDelete
  11. 4 tahun lepas? heee heee..ok otak kuning jap...muahahaa

    ReplyDelete
  12. hahahahaa...boleh lupa lak ek..hahaha
    tapi EE pun penah lupa anniversary cinta kami..kecik ati acu..hehehee

    anyway, congratulations & happy anniversary wani..semoga kekal hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  13. aduhai lelaki...eheh. samelah macam suamiku, lupa memanjang~

    happy anniversary wani..

    ReplyDelete
  14. haha...terbahak akak nora baca dia akhir ayat entri mu..walhal situasi dia lebih kurg je dgn akak sebab tarikh kita tak jauh..akak 17 hb ni...

    dia boleh cakap..kenapa 17 hb tu...hehe suka ati mu la...

    ReplyDelete
  15. Happy anniversary wani...moga kekal bahagia selamanya..org lelaki mmg gitu xamik kesah sangat pasal tarikh2 ni kan hihi

    ReplyDelete
  16. datang singgah cni..
    tahniah yer moga jodoh kalian berkekalan..

    ReplyDelete
  17. selamat ulang tahun wani...
    =>smg bahagia hingga akhir hayat..
    =>smg sentiasa dalam lindungan ALLAH..
    =>smg berjaya dunia akhirat...amiiin

    sori kakNo lambat wish wani...

    ReplyDelete
  18. happy anniversary wani! moga kekal hingga ke hujung nyawa..

    cik abe lupalah tu! heheheee

    ReplyDelete
  19. happy anniversary wani!!

    tapikan..

    lelaki ni mmg cepat lupa
    nasiblah bini tak lupa..hik3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...